Filă de istorie medicală maramureșeană

Zi istorică la Spitalul Județean Baia Mare, unde a avut loc joi, 8 decembrie, prima intervenție pe cord deschis. Un moment care s-a datorat mai multor oameni și instituții, printre care și Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș.

Managerul Spitalului Județean Baia Mare, George Alexandru Oros, a contribuit decisiv la această reușită și menționează că o astfel de intervenție nu s-a mai întâmplat la niciun spital județean.

”O zi importantă în istoria Spitalului Județean. Este un proiect vechi, care a fost demarat de doctorul Pop Călin, prezent cu noi, în anul 2010. Această primă intervenție care a avut loc astăzi a fost una reușită.

Este, de asemenea, o premieră prin simplul fapt că în niciun spital județean din țara noastră nu au avut loc asemenea intervenții. Ar trebui să mulțumesc multor oameni, dar și colectivului de la ATI”, a spus George Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean Baia Mare, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta i-a mulțumit și profesorului doctor Adrian Molnar, de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unul dintre cei care au participat la operația de azi.

”Fără intervenția doctorului Molnar nu eram astăzi aici. Au fost 10 ani de parcurs în care domnul doctor a susținut echipa din Baia Mare, i-a îndrumat pe medicii tineri spre Baia Mare, ne-a ajutat, zic eu, cu succes în cadrul comisiei de specialitate de la nivelul Ministerului”, a adăugat managerul.

Prezent în cadrul conferinței, doctorul Adrian Molnar, a precizat: ”mă bucur că sunt aici, mă bucur că am reușit în sfârșit să punctăm această realizare la nivel de spital județean Baia Mare. De câțiva ani buni am preluat și îndrumat realizarea secției și trainingul pentru colegii care astăzi funcționează ca angajați ai spitalului.

Îi vom susține în continuare, vom ajuta în continuare acest spital, vom veni de câte ori vom fi solicitați. Este o secție care va funcționa de azi înainte și este o secție care va avea realizări frumoase în timp”, a declarat Adrian Molnar.

De asemenea, câteva precizări a făcut și medicul cardiolog Călin Pop de la Spitalul Județean.

”Sunt plin de emoții, e o mare realizare instituțională, evident, pentru mine are și o oarecare conotație personală. Aș vrea să subliniez faptul că de azi avem în Spitalul Județean o nouă specialitate, de înaltă performanță. Această specialitate chirugicală se adaugă și completează activitatea secției de cardiologie, care s-a dezolvat mult în ultimii ani și împreună reușim să facem un pol cardiovascular pentru județele Maramureș și județele învecinate, astfel încât putem să tratăm complet patologiile cardiovasculare”, a spus Călin Pop.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu