Filantropic: Peste 77.300 persoane ajutate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului în 2022

Reclame home 1
Reclame home 1

Pe lângă ajutorul consistent oferit refugiaților din Ucraina, în anul 2022, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a desfășurat diferite activități și proiecte în domeniul social-filantropic de care au beneficiat peste 77.300 persoane.

”Anul 2022 a fost un an care ne-a oferit prilejul să ducem mai departe purtarea noastră de grijă față de semenii noştri aflaţi în situaţii sociale precare și să ne manifestăm faptele milei creștine, întăriţi în convingerea că orice act de milostenie făcut către unul dintre semenii noştri este primit şi răsplătit de Dumnezeu.

Anul 2022 a fost marcat de izbucnirea războiului în Ucraina. În contextul conflictului armat, criza refugiaților și problemele sociale din țara vecină s-au simțit și la granița nord-vestică a țării noastre. Episcopia Maramureșului și Sătmarului a fost de la început un important pion de sprijin și intervenție pentru refugiați și autorități.

Voluntarii Episcopiei aflați la cele 2 puncte de trecere a frontierei, Sighet și Halmeu, au oferit servicii medicale, de consiliere, orientare și de traducere unui număr de aprox. 50.000 refugiați. De asemenea, acestora le-a fost oferită hrană caldă în valoare de 236.538 RON.

Din cele două centre (Baia Mare și Halmeu) înființate pentru colectarea alimentelor, a produselor de igienă și îmbrăcăminte, au pornit spre diferite localități din Ucraina aproximativ 25 de transporturi în valoare de 902.277 RON. Au fost sprijinite Centrele care au cazat ucraineni, realizându-se 57 de transporturi pe teritoriul țării noastre, având o valoare de 253.653 RON.

A avut loc și o campanie de strângere de fonduri bănești cu care să fie susținute toate acțiunile care au avut beneficiari pe refugiații ucraineni. Valoarea totală a campaniei a fost de 215.436 RON. La toate aceste acțiuni s-au implicat mai mult de 800 voluntari sub binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin.

De asemenea, Episcopia noastră desfășoară, prin protopopiate și parohii, în fiecare an, câteva proiecte sociale cu caracter permanent:

1. Proiectul „Construiește o casă, zidește suflete”, proiect în cadrul căruia au fost realizate sau reparate case pentru 46 de beneficiari, având un cost total pe cele 8 protopopiate de 329.756 RON, iar 5 case au fost sfinţite şi predate, la Răteşti, Socond şi Hurezu Mare.

2. Proiectul „Ghiozdanul micuțului creștin”, prin care au fost oferite ghiozdane şi rechizite în valoare de 121.350 RON pentru un număr de 854 elevi;

3. Proiectul „Îmbracă un copil de Sfintele Sărbători de Paști”, din care au beneficiat 1.158 de copii şi adulţi, reprezentând haine și alimente în valoare de 161.133 RON;

3. Proiectul „Oferă un dar de Sărbătorile Nașterii Domnului”, prin care s-au acordat cadouri care au constat în alimente, bani și haine, în valoare de 576.675 RON, de care au beneficiat un număr de 8.262 de persoane.

4. Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului este partener în cadrul proiectului „Biserica alături de comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Mara-Gutâi”. Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt 260 de persoane, dintre care 60 de persoane vârstnice, 130 de adulţi şi 70 de copii. Au fost oferite peste 3.500 de porții de hrană gătită, însemnând ciorbă, fel de bază și desert, în valoare totală de peste 20.000 euro. Au fost distribuite 100 cărți de rugăciuni și 100 de icoane.

De toate activitățile și proiectele desfășurate de către Episcopia noastră au beneficiat un număr de 77.355 persoane, iar totalul tuturor activităţilor sectorului social-filantropic însumează valoarea de 8.007.119,71 RON”, transmite Episcopia.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole