Filantropie: Peste 20.000 de persoane au beneficiat in 2019 de ajutorul Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Sambata, 18 ianuarie, sub presedintia Preasfintitului Iustin Hodea, episcopul Maramuresului si Satmarului, in sala Sf. Ierarh Iosif Marturisitorul din Catedrala Episcopala Sf. Treime din Baia Mare, s-au desfasurat lucrarile Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, care au analizat intreaga activitate a eparhiei, pe anul 2019, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social – filantropic, teologic – educational, canonico – juridic si monahal.

“Anul 2019 a fost anul care ne-a oferit prilejul, ca si anii precedenti, sa ducem mai departe purtarea noastra de grija fata de semenii nostri aflati in situatii sociale precare si sa ne manifestam faptele milei crestine, intariti in convingerea ca orice act de milostenie facut catre unul dintre semenii nostri este primit si rasplatit de Dumnezeu.

Un important proiect al anului 2019 este deschiderea spre functionare a Centrului de zi pentru batrani „Sfintele Femei Mironosite” din Babta – Protopopiatul Carei.

Episcopia noastra desfasoara prin protopopiate si parohii in fiecare an cateva proiecte sociale cu caracter permanent: Proiectul „Construieste o casa, zideste suflete”, proiect care isi propune construirea unei case in fiecare protopopiat pentru un caz stringent; Proiectul „Ghiozdanul micutului crestin”, prin care s-au acordat 76.490 lei, reprezentand ghiozdane si rechizite pentru un numar de 844 scolari; Proiectul „Imbraca un copil de Sfintele Sarbatori de Pasti”, din care au beneficiat 1.455 de copii si adulti, reprezentand haine si alimente in valoare de 220.708 lei; Proiectul „Ofera un dar de Sarbatorile Nasterii Domnului”, prin care s-au acordat cadouri care au constat in alimente, bani si haine, in valoare de 336.284 lei, de care au beneficiat un numar de 8.676 persoane”, precizeaza reprezentantii Episcopiei, intr-un comunicat.

De toate activitatile si proiectele amintite au beneficiat un numar de 10.975 de persoane, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 633.482 lei. Totalul tuturor activitatilor sectorului social-filantropic insumeaza valoarea de peste 2 milioane lei, avand un numar de peste 20.000 de beneficiari.

In prezent, pe cuprinsul eparhiei sunt in constructie 32 de biserici si manastiri.

“Pe cuprinsul eparhiei noastre mai sunt in constructie 32 de biserici si manastiri si un sediu de protopopiat. Sunt in lucru 20 de santiere de pictura bisericeasca, in conformitate cu Regulamentul Comisiei de Pictura Bisericeasca, iar la 3 biserici monument-istoric se efectueaza lucrari de restaurare, reabilitare (biserica ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” Copalnic Manastur (finalizata), biserica ”Sfantul Apostol Petru si Pavel” Somcuta Mare si biserica ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” Plopis)”, se mai arata in comunicat.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2