Film documentar despre Romania realizat de televiziunea nationala din Coreea de Sud. Un episod va fi despre Maramures

Televiziunea nationala din Coreea de Sud va realiza in perioada urmatoare un film documentar despre Romania, care va cuprinde mai multe episoade. Unul dintre acestea va fi dedicat si judetului Maramures.

Astfel, vor fi prezentate mai multe obiective din municipiul Baia Mare, dar si din alte zone ale judetului (cum ar fi Cimitirul Vesel, manastirea Barsana, cascada Cailor).

Profesorul Petru Dunca de la Centrul Universitar Nord Baia Mare spune ca filmul va fi realizat la sugestia lui Jeong O. Park, in baza unei carti despre Romania, scrisa de profesorul coreean.

“Profesorul universitar doctor Jeong O. Park este un prieten constant al Romaniei. A scris o carte de 500 de pagini despre Romania, insistand asupra aspectelor de cultura si viata spirituala. Pe baza acestei carti, televiziunea nationala din Coreea de Sud, la sugestia sa, dupa ce am fost impreuna cateva zile in Maramures, va realiza un documentar foarte complex despre Romania, cam opt seriale. In urma vizitei in Maramures, se va realiza un episod cu punctele turistice, culturale, spirituale din Maramures.

Filmarile vor incepe de marti si vor dura trei zile. In acest serial vor intra la obiective Centrul Vechi, Turnul Stefan, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Mineralogie, Catedrala Ortodoxa “Sfanta Treime”. Din Maramures, documentarul va cuprinde biserica monument istoric UNESCO din Budesti, manastirea Sapanta Peri, Cimitirul Vesel din Sapanta, complexul monahal Barsana, biserica din Ieud, mocanita de pe Valea Viseului si cascada Cailor de la Borsa, precum si pensiunea Alex, de pe Mara.

Inreaga actiune este sprijinita de catre Consiliul Judetean, in special de vicepresedintele Consiliului, Ioan Doru Dancus. Filmul documentar, in general, este sprijinit cu informatii si organizare in teren de Ministerul Turismului. Eu o sa-i insotesc”, a declarat prof. univ. dr. Petru Dunca de la Centrul Universitar Nord Baia Mare.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1