Filmele castigatoare la festivalul DaKINO pot fi vazute la Hollywood Multiplex

home camp2
home camp2
home camp2

Filmele castigatoare ale festivalului de film DaKINO pot fi vazute la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, conform Agerpres.

Filmul regizorului croat Josip Viskovic, “Someone may drop a cigarette butt” a primit trofeul DaKino 23 pentru scurtmetraj, oferit de cineastul roman Stere Gulea in cadrul decernarii premiilor Festivalului International de Film DaKINO 23 ce a avut loc vineri seara la CinemaPro.

Premiul publicului, inmanat de regizorul si actorul Dan Chisu, a fost castigat de Ioachim Ciobanu, pentru filmul “Grindcore”, premiul pentru regie a fost castigat de filmul “On the beach”, al regizoarei elvetiene Marie-Elsa Sgualdo, in timp ce premiul pentru scenariu a fost luat Georgiana Constantin cu filmul “Dialoguri terapeutice”, in regia lui Andrei Georgescu.

Au fost acordate si doua mentiuni speciale ale juriului, pentru filmul “Inconspicious”, al Barbarei Medjaska si filmului “Gagarin and me”, al directorului si producatorului Mihajlo Jevtic.

Festivitatea de premiere a fost prezentata de Irina Nistor, iar juriul a fost compus din actorii si cineastii Tom Palmer, Cosmina Stratan, Dragos Marin, Dan Chisu si presedintele juriului, Stere Gulea.

Cea de-a 23-a editie a Festivalului International de Film DaKino a fost deschisa pe 12 martie, la Cinema Pro din Bucuresti, cu filmul “The Grand Budapest Hotel” in regia lui Wes Anderson, pelicula premiata cu Ursul de Argint, Marele Premiu al Juriului la Berlinala 2014 si prezentata in avanpremiera in Romania.

La deschiderea evenimentului a participat si primarul sectorului 3, Robert Sorin Negoita, care a declarat ca isi doreste ca primaria pe care o conduce sa se implice “cat de mult in tot ce inseamna cultura si in tot ce inseamna educatie”.

“Noi incurajam cultural in general si suntem partener nu pentru prima data la acest festival DaKino. Suntem bucurosi si, de ce nu, mandri sa avem un astfel de parteneriat si sa incercam sa oferim romanilor si in primul rand locuitorilor sectorului 3, cultura de cea mai buna calitate si educatie, de asemenea”, a declarat Robert Sorin Negoita la intrarea in sala de spectacol.

Festivalul se desfasoara in perioada 12-16 martie, iar proiectiile vor fi gazduite de Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Selectionerul festivalului, criticul de film Irina Margareta Nistor, a recomandat bucurestenilor sa mearga sa vada filmele din festival deoarece o parte dintre acestea sunt prezentate intr-o unica proiectie pe marele ecran, iar altele au avanpremiera in Romania chiar pe scena festivalului DaKino.

Printre peliculele recomandate de critic se numara filmul lui Corneliu Porumboiu, “Al doilea joc” — prezentat in avanpremiera, “Mandela: Long Walk to Freedom” — ce va avea o proiectie unica pe marele ecrane din Romania sau “Snowpiercer” — “un film cu o distributie senzationala”.

La DaKino 23 au avut loc si workshopuri de film si televiziune dedicate copiilor cu varste cuprinse intre sase si noua ani, acestia avand ocazia sa poata fi “actori macar pentru o zi”.

Un alt film recomandat de organizatorii festivalului este si “Snowpiercer”, in care actorul Vlad Ivanov joaca alaturi de mari nume ale cinematografiei si care va avea premiera in Romania duminica, in inchiderea Festivalului International de Film DaKINO, editia 23.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *