Finala Campionatului European de Beach Handball aduce la Baia Mare 500 de sportivi, delegati si oficiali – o delegatie a EHF inspecteaza zilele acestea locatia evenimentului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Desemnarea orasului Baia Mare ca gazda a Turneului final al Campionatului European intercluburi de handbal pe plaja (ebt Finals 2019) presupune din partea organizatorilor, Clubul Sportiv Marta, eforturi concertate de a asigura conditii ideale de desfasurare a competitiei.

Derulat in perioada 6-9 iunie sub patronajul Federatiei Europene de Handbal (EHF), turneul final aduce la start 28 de echipe din 10 tari, in total aproape 500 de sportivi, delegati si oficiali, Baia Mare devenind pentru aproape o saptamana epicentrul beach handball-ului european.

O astfel de participare presupune o adevarata desfasurare de forte, una din provocari constituind-o infrastructura turistica si hoteliera. Daca mutarea plajei de la mare la munte, in Centrul Vechi al orasului, a devenit deja o obisnuinta, atat pentru echipa de organizare cat si pentru sportivi sau pentru iubitorii de handbal baimareni, gazduirea timp de 5-6 zile a unui numar atat de mare de vizitatori, in plin debut de sezon estival, poate fi facuta doar in stransa colaborare cu factorii economici locali, furnizori de servicii de cazare si masa, precum si cu cea a autoritatilor locale.

Fata de ultima editie a Baia Mare Beach Handball Challenge, de data aceasta comisia de beach handball a EHF a solicitat instalarea a 3 terenuri si dotarea arenelor cu tribune cu cel putin 500-600 locuri. Organizatorii si-au propus realizarea unor stabilimente complexe, arena principala urmand a rezerva cateva surprize si noutati, printre ele probabil si un ecran de mari dimensiuni pe care vor rula imagini in direct din timpul meciurilor, dar si stiri, interviuri si montaje cu cele mai spectaculoase faze ale meciurilor.

Intreaga competitie va fi transmisa pe live stream, suporterii echipelor participante si ai beach handball-ului din intreaga lume putand sa urmareasca in direct meciurile din cadrul turneului. Se fac eforturi si in vederea realizarii unei colaborari cu un post de televiziune cu acoperire nationala care sa transmita o parte din partidele de la „ebt Final 2019” din Baia Mare.

Pentru a se asigura ca eforturile organizatorilor vor duce evenimentul la standardele internationale solicitate de o astfel de manifestare, o delegatie din partea EHF va fi prezenta la Baia Mare joi, 14 februarie. Ivana Jelic, delegat EHF si Marco Trespidi, membru al comisiei de beach handball a EHF, vor inspecta locatia in care se vor amplasa arenele de joc, precum si unitatile de cazare si masa si vor oferi consultanta necesara, astfel incat la ora desfasurarii turneului final participantii sa beneficieze de cele mai bune conditii.

Din punct de vedere al promovarii evenimentului s-au facut deja mai multi pasi, cel mai vizibil fiind cu siguranta lansarea recenta in mediul online a logo-ului „ebt Finals 2019, Baia Mare, Romania, 6-9 iulie”. Acesta pastreaza elemente grafice ale logoului „Baia Mare Beach Handbal Challenge”, dar aduce si componente inovative care promoveaza orasul Baia Mare si care dau prospetime si insufla atmosfera si principiile specifice beach handball-ului precum fair play, distractie si competitivitate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *