Finantare de sase milioane de lei in Ardusat, pe PNDL2, pentru modernizarea retelei de drumuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa obtinerea sumei de aproximativ doua milioane de lei, pe PNDL1, pentru modernizarea a doua drumuri comunale, administratia locala din Ardusat a mai obtinut o finantare, de aproape sase milioane de lei, pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Obiectul contractului il constituie alocarea unei finantari in suma de 5.929.534,38 lei pentru realizarea obiectivului de investitii ”Modernizarea retelei de drumuri de interes local in comuna Ardusat, judetul Maramures”, valoarea totala a investitiei fiind de 6.254.637,31 lei.

La sedinta Consiliului Local Ardusat, in cadrul careia a fost semnat acest contract de primarul comunei, Ciprian Rus, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alesii locali au ridicat o problema mai veche, respectiv introducerea gazului metan in comuna.

”Ne-am bucurat sa il avem pe seful administratiei judetene in mijlocul nostru si il asteptam sa vina cat mai des cu vesti bune si cu contracte de finantare de care sa beneficieze intreaga comunitate din Ardusat. Acest contract obtinut pe PNDL2, in valoare de aproximativ sase milioane de lei, este o continuare a altui contract finantat pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa 1, care in prezent este aproape finalizat.

Astfel, pe PNDL1 am mai avut o finantare de doua milioane de lei, bani pe care i-am folosit pentru reabilitarea a aproximativ 2 kilometri de drum comunal. Este vorba despre strazile Siru Mic si Siru Mare, unde exista, acum, drum, santuri si trotuare modernizate.

In prezent depunem pe Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), alaturi de ADI Apa-Canal, un contract de extindere a retelei de apa si canalizare, pe o distanta de aproximativ trei kilometri. Valoarea contractului este de trei milioane de lei, deoarece aici am prevazut si refacerea drumului pe acest tronson. Totodata, pe Programul Operational Regional (POR) vom depune un proiect de modernizare a scolii din Ardusat”, a declarat primarul comunei, Ciprian Rus.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a felicitat administratia locala atat pentru proiectele derulate in comuna, cat si pentru cele care au obtinut finantare sau asteapta sa intre la finantare pe fonduri guvernamentale sau europene.

Seful administratiei judetene a dat asigurari ca, institutia pe care o conduce va fi mereu aproape de reprezentantii administratiilor locale si va sustine toate initiativele care au in centrul lor interesul comunitatii.

”M-am bucurat sa fiu alaturi de alesii locali din Ardusat, dar si de executivul primariei, intr-un moment extrem de important pentru fiecare locuitor, respectiv obtinerea unei finantari de aproape sase milioane de lei, care inseamna modernizarea a 6,5 kilometri de drumuri de interes local.

Guvernul Romaniei continua sa finanteze proiecte in Maramures, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a aratat, in ultimii ani, totala deschidere tuturor proiectelor depuse de judetul nostru. In cadrul sedintei de Consiliu Local la care am participat in Ardusat, alesii locali mi-au prezentat o problema mai veche cu care se confrunta, respectiv lipsa gazului metan in comunitate.

Le-am spus despre discutiile pe care le-am avut cu fostul ministru al Economiei, deputatul Gheorghe Simon, despre faptul ca dorim sa constituim o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) in care sa prindem in proiect toate administratiile locale care doresc sa se racordeze la gaz, iar Consiliul Judetean va veni ca si partener in proiect. Daca primele discutii au facut referire la zona Sighet – Borsa, vom gandi un proiect care sa cuprinda si comunitatile din zona Codru, Chioar si Lapus. Este vorba despre un proiect amplu si complex, cu etape premergatoare, insa speram ca, in anul 2018, sa avem un proiect finalizat”, a declarat Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2