Finantari de 1,5 milioane de lei pe PNDL2 au fost semnate la Bocicoiu Mare

home camp2
home camp2
home camp2

Investitiile facute de Guvernul Romaniei in proiectele din Maramures aduc, in comuna Bocicoiu Mare, suma de aproximativ 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea unei gradinte si a doua scoli. Astfel, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a aprobat suma de 375.000 de lei pentru realizarea obiectivului de investitii ”Reabilitare Scoala Gimnaziala Lunca la Tisa”, prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua. Valoarea totala a investitiei este de 441.439,00 lei.

Un al doilea proiect finantat de Guvernul Romaniei, pe PNDL2, in suma de 596.328,00 lei, priveste reabilitarea si extinderea Scolii Gimaziale Craciunesti – Corp A, valoarea totala a investitiei fiind de 661.167,00 mii lei. Cel de-al treilea proiect semnat la sfarsitul saptamanii trecute, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, din cele sase contracte de finantare prin PNDL2 se refera la reabilitarea Gradinitei din Craciunesti. Finantarea este in valoare de 579.839,00 lei, valoarea totala a investitiei fiind de 579.839 lei.

Liviu Lazarciuc, primarul comunei Bocicoiu Mare a subliniat faptul ca, toate proiectele depuse de administratia locala pe Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, au fost aprobate, urmand sa intre la finantare.

”Pe langa fondurile guvernamentale pe care le atragem in comunitatea noastra, avem si proiecte pe care reusim sa le realizam prin finantare de la bugetul local. Astfel, avem un contract de asfaltare strazi, in suma de aproximativ 100.000 de euro, unde vom incepe in cel mai scurt timp lucrarile, dar am votat si proiectul privind construirea unei noi cladiri pentru Primaria Bocicoiu Mare, suma fiind de aproximativ 120.000 de euro.

Am obtinut aprobare pentru realizarea unui camin cultural, in Craciunesti, iar acum asteptam sa ni se comunice finantarea. Dat fiind ca, din lipsa elevilor, toti copiii din comuna care studiaza la scoala au fost mutati la Craciunesti, avem in plan, aici, construirea unei crese, dar si a unei sali de sport si a unui teren sintetic de fotbal cu nocturna. Pe fonduri europene vom depune un proiect de apa si canalizare.

Doar in acest an exista peste zece proiecte mari demarate, fapt care dovedeste ca muncim in interesul cetateanului si facem tot ce sta in puterile noastre pentru a dezvolta comuna. Ne-a bucurat prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, intr-un moment atat de important pentru noi, dovedind interesul pe care ni-l arata autoritatile judetene”, a declarat primarul din Bocicoiu Mare, Liviu Lazarciuc.

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a felicitat, la randul sau, administratia din Bocicoiu Mare, subliniind faptul ca, aici, harnicia si profesionalismul au fost mereu la cele mai inalte standarde.

”Am revenit cu placere in Bocicoiu Mare, pentru a fi prezent la semnarea a trei contracte extrem de importante pentru comunitatea locala. Il felicit pe primarul Liviu Lazarciuc, dar si pe alesii locali, pentru faptul ca, atunci cand la mijloc este interesul cetateanului, haina politica este dezbracata si nevoie comunitatii primeaza.

Stiu ca, pe langa proiectele finantare din fonduri guvernamentale, administratia locala a depus si proiecte care vor avea finantare prin fonduri europene, dar, concomitent, reusesc finantari importante si de la bugetul local. Am prezentat alesilor locali din Bocicoiu Mare proiectele pe care Consiliul Judetean le demareaza atat prin fonduri guvernamentale, cat si prin fonduri europene si i-am asigurat de intreaga mea deschidere si disponibilitate in tot ce isi propun in viitor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *