Finantari de 25 milioane euro pentru cercetare in domeniul medical

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat joi ca lanseaza, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Creserea Competitivitatii Economice (POS CCE), axa prioritara 2, o noua cerere de proiecte, in valoare de 25 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente si crearea de noi infrastructuri: laboratoare, centre de cercetare.

Potrivit unui comunicat al MFE remis joi AGERPRES, proiectele pot fi depuse in perioada 25 septembrie — 24 octombrie iar competitia are in vedere “finantarea unui proiect complex, de interes national, in domeniul sanatatii, cu scopul prevenirii bolilor cu potential evolutiv invalidant sau letal, sustinut de Ministerul Sanatatii”.

Sursa citata precizeaza ca banii “vor fi alocati pentru efectuarea de cercetari in domeniul/ domeniile de interes national, prin utilizarea de angiografe achizitionate prin proiect, cu scopul diagnosticarii unor leziuni cu potential evolutiv invalidant sau letal, respectiv pentru angioarhitectonica tumorilor maligne”.

‘Vizitand spitalele din Romania, am constatat ca multora le lipseste tehnologia indispensabila diagnosticarii unor leziuni cu potential letal. Am tinut, asadar, ca prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice sa alocam 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achizitionarea de angiografe. Si nu ma opresc aici. Colaborez cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru identificarea unor modalitati prin care romanii sa poata beneficia de tratamente cat mai performante si de servicii medicale de calitate’, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului MFE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *