Finantarile Guvernului Ponta pentru Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cu suma de 500.000 de lei a fost finantata lucrarea pe DC 46, in comuna Coas, drum comunal pentru a carui reabilitare s-au alocat, pe parcursul anului 2014, 990.000 de lei.

”Vom primi o noua finantare la inceputul anului 2015, pentru finalizarea lucrarii”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, cel care a adus vestile bune in Coas, in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, fiind insotit de deputatul Colegiului 2, Baia Mare Est, Florin Tataru.

”Ma bucur ca reusim sa finantam, la finalul anului 2014, comunitatile locale care au proiecte prioritare pentru satisfactia sociala a locuitorilor. Finantam, astfel, la Coas, o lucrare demarata in anul 2008, si sunt mandru sa spun ca, azi, Guvernul Ponta este cel care aloca bani pentru terminarea lucrarilor pe care cei dinainte doar le-au promis”, a subliniat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Deputatul Florin Tataru a dorit sa reitereze si el faptul ca, asa cum a promis, Guvernul Ponta se tine de cuvant si investeste in Maramures si in dezvoltarea echilibrata a tuturor zonelor tarii, ramanand fidel angajamentelor asumate in 2012. Toate aceste proiecte au ca menire imbunatatirea vietii locuitorilor, a subliniat parlamentarul Florin Tataru.

Doua drumuri comunale au primit finantare in Remetea Chioarului

Proiectul de modernizare a drumului comunal DC 76, Remetea Chioarului – Posta, un drum cu o lungime de 7,6 kilometri, precum si reabilitarea si dezvoltarea resurselor de apa, concomitent cu reabilitarea sistemului de distributie al alimentarii cu apa potabila a comunei Remetea Chioarului a primit o suplimentare a finantarii cu 500.000 de lei, totalul alocat in anul 2014 fiind de 890.000 de lei. Decizia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Adminitratiei Publice (MDRAP) de a aloca noi sume pentru Remetea Chioarului a fost anuntata comunitatii locale de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi de deputatul colegiului, Florin Tataru.

”Ma bucur, de asemenea, ca reusim introducerea unui proiect nou, respectiv modernizarea drumului comunal 72, Posta – Finteusu Mare, cu o lungime de 2,4 km. Pentru demararea acestuia, Ministerul Dezvoltarii a alocat, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), suma de 210.000 de lei. Comunitatea din Remetea Chioarului nu beneficiaza, din pacate, de finantari importante din fondurile europene, iar resursele de finantare proprii sunt extrem de reduse. Tocmai de aceea este foarte important sa reusim sa promovam proiecte care pot fi finantate de MDRAP. Reusim sa finalizam in Remetea Chioarului, in acest an, reabilitarea unui drum comunal in lungime de cativa kilometri si, in acelasi timp, am introdus la finantare urmatorul proiect cu sume deja considerabile”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea.

”Se pare ca, spre deosebire de guvernele PDL, care nu au fost capabile sa gestioneze administrativ aceasta tara, asa cum s-a dovedit in perioada 2010-2012, Victor Ponta a gasit solutii pentru a contribui activ la bunastarea romanilor si implicit a maramuresenilor, acest lucru fiind evident si pentru comunitatea din Remetea Chioarului”, a aratat deputatul Florin Tataru.

Investitii importante prin PNDL, in Sacalaseni

Doua investitii continua si in Sacalaseni, prin finantare de la Ministerul Dezvoltarii. Este vorba despre modernizarea drumului comunal 80, Coas – Coruia, cu o suplimentare de 500.000 de lei pentru finalul anului 2014 si un total de 1.050.000 de lei. Al doilea mare proiect care a primit o suplimentare a investitiei de 200.000 de lei si un total de 400.000 de lei in anul 2014 este modernizarea DC 107, Coruia – Carbunari.

”Domnul primar Emilian Pop conduce una dintre cele mai performante administratii locale din judetul Maramures, reusind si in anul 2013, si in 2014, sa absoarba importante fonduri europene dar si guvernamentale, fiind un exemplu pentru celelalte comunitati. Comuna Sacalaseni beneficiaza deja de multe dintre investitiile minime necesare unei comunitati europene: canalizare, aductiune de apa, iar acum, prim Ministerul Dezvoltarii si Programul National de Dezvoltare Locala gestionat de Guvernul Ponta, reusim asfaltarea de drumuri comunale”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, in fata consilierilor locali din Sacalaseni, sedinta la care a fost insotit de Florin Tataru, deputatul Colegiului 2, Baia Mare Est.

Emilian Pop, primarul comunei Sacalaseni a declarat ca il asteapta pe vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, cat mai des cu astfel de vesti bune. ”M-as bucura sa vina saptamanal, chiar de doua ori pe saptamana. Ce sa va spun? Acesti bani sunt bineveniti in Sacalaseni, orice fonduri care ne ajuta sa sporim confortul comunitatii ii primim cu mare drag”, a precizat edilul din Sacalaseni, Emilian Pop.

Modernizarea comunei Farcasa continua cu reabilitarea a doua drumuri

Pentru modernizarea drumului comunal DC 94, din comuna Farcasa, Guvernul Ponta a alocat, prin MDRAP, o suplimentare a finantarii de 500.000 de lei, totalul alocat in 2014 fiind de 1.050.000 de lei. Totodata, s-au acordat fonduri si pentru construirea DC 92, drum pentru trafic greu si modernizarea drumurilor de acces la localitatile Sarbi si Buzesti, cu o suplimentare de 1 milion de lei si un total de 1.250.000 de lei pentru anul 2014.

”Primarul Ioan Stegeran si Consiliul Local din Farcasa au fost alaturi de proiectul Consiliului Judetean atunci cand ne-a fost mai greu si este de datoria autoritatilor judetene sa fie alaturi de una dintre cele mai importante comunitati maramuresene, Farcasa. Investitiile pe drumurile comunale, alimentarea cu apa, reabilitarea scolii, constructia de blocuri ANL, precum si un proiect ambitios, respectiv constructia unui bazin de inot trebuie si sunt in acest moment nu doar prioritatile celor din Farcasa, ci si prioritatile mele. Doresc, pe aceasta cale, sa-l asigur pe domnul primar Ioan Stegeran ca aceste finantari importante care au venit in 2014 vor continua si in 2015, si in 2016”, a concluzionat vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care s-a deplasat in Farcasa pentru a inmana documentele care dovedesc finantarile alocate proiectelor din Farcasa.

Ioan Stegeran, primarul comunei Farcasa a aratat ca banii veniti in comuna au ajuns intr-un moment potrivit si erau necesari pentru a finaliza o serie de lucrari care erau urgente inainte de venirea iernii.

”Facem proiecte pentru camine culturale, pentru alte doua drumuri comunale si speram sa primim finantare si pentru bazinul de inot. Sumele primite in 2014 ne ajuta sa speram la fonduri la fel de consistente si pe viitor”, a concluzionat Ioan Stegeran.

Suplimentari de fonduri pentru constructia podului peste Somes, in Ulmeni

Doua investitii au primit finantare si in orasul Ulmeni. Este vorba despre modernizarea si asfaltarea drumurilor de interes local in Ticau, unde suplimentarea alocata pentru finalul de an este de 671.000 de lei, totalul primit in 2014 fiind de 771.000 de lei, in timp ce pentru modernizarea si asfaltarea drumurilor de interes local in Arduzel, suplimentarea finantarii a fost de 1.391.000 de lei, totalul acordat in 2014 de Ministerul Dezvoltarii, prin PNDL, ajungand la 1.491.000 de lei. Totodata, pentru podul peste raul Somes, in localitatea Ulmeni, Guvernul Ponta a aprobat o suplimentare de 200.000 de lei, cu un total de 500.000 de lei in 2014.

”Administratia maramureseana s-a zbatut mult prea multi ani sa asigure finantarea constructiei podului peste raul Somes iar eu, personal, fara a fi ipocrit, ma bucur ca reusita apartine acum Guvernului Ponta. Actualul Guvern este cel care a inteles cu adevarat prioritatile Maramuresului si cel care asigura, in acest an, finantare cu bani alocati efectiv orasului Ulmeni pentru demararea constructiei fizice a podului. Suntem, in acest moment, in faza de licitatie si doresc sa-l felicit pe primarul Lucian Morar si Consiliul Local pentru promtitudinea de care au dat dovada in implementarea acestui proiect. Mai avem in acest an doua proiecte implementate cap-coada, reabilitarea a doua drumuri comunale in Ticau si Arduzel, proiecte promovate la inceputul anului 2014 la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si finantate integral pe parcursul anului, cu peste 2 milioane de lei, lucru care demonstreaza profesionalismul la care a reusit sa ajunga administratia publica locala din Ulmeni”, a aratat Gabriel Zetea, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

Primarul orasului Ulmeni, Lucian Morar s-a declarat extrem de multumit de finantarile primite pentru drumurile din Arduzel si Ticau.

”De cand sunt primar, este pentru prima oara cand se aloca asemenea sume de bani pentru a termina lucrari, intr-un timp atat de scurt de la semnarea contractului. Sper, deci, ca anul 2015 sa aduca alte fonduri in Ulmeni, pentru ca in decembrie viitor sa avem finalizata macar 50 – 60% din lucrare. Cu ce am primit acum vom organiza licitatia in 5 noiembrie si imi doresc sa putem pregati santierul pentru podul peste Somes pan a la finalul lui 2014”, a precizat Lucian Morar, primarul orasului Ulmeni.

Alimentarea cu apa potabila, demarata in 2009, finalizata in Baita de sub Codru in 2014

Reabilitarea si modernizarea drumului comunal 90 A, Baita de sub Codru – Basesti a primit o finantare de 319.000 de lei prin PNDL.

”Am reusit, in anul 2014, sa finantam finalizarea lucrarilor la obiectivul ”Alimentare cu apa potabila in comuna Baita de sub Codru, lucrare demarata in anul 2009 si uitata de guvernarea PDL. In anul 2014, Guvernul Ponta a alocat 600.000 de lei pentru acest proiect si ma bucur foarte tare ca am reusit sa trecem la demararea unei noi lucrari prioritare pentru comunitate, un proiect de care locuitorii din Baita de sub Codru au mare nevoie, respectiv legatura dintre Baita de sub Codru si Basesti. Uite ca a venit si ziua in care acest proiect beneficiaza de fonduri guvernamentale prin PNDL, bani gestionati de Guvernul Ponta”, a declarat vicepresedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea.

Calin Matei, deputatul Colegiului 3, Codru-Chioar, prezent la sedinta de Consiliul Local din Baita, alaturi de vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a aratat ca administratia locala a primit cu mare bucurie vestea finantarii.

”S-au discutat despre viitoarele proiecte ale comunitatii si am dat asigurara ca vom face tot posibilul pentru ca anul 2015 sa aduca noi proiecte finantate in Baita de sub Codru”, a declarat deputatul Calin Matei.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2