Finantari de peste 18,5 milioane de lei de la MDRAP, pentru doua proiecte ale administratiei locale din Recea  

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Omul gospodar nu se dezminte, iar in comuna Recea, edilul Pavel Octavian a dovedit, de-a lungul mandatelor sale ca primar, ca este un om harnic, preocupat de problemele comunitatii pe care o pastoreste. Zilele trecute, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a fost invitat in comuna Recea, la sedinta Consiliului Local, pentru a fi prezent la semnarea celor doua contracte extrem de importante pentru care comunitatea locala a obtinut finantare de la MDRAPFE.

Este vorba despre o finantare de 5.291.716,00 lei pentru realizarea obiectivului de investitii ”Construire strazi, inclusiv retea de apa si canalizare in satul Sasar, comuna Recea, judetul Maramures”, in baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investitii si sumele alocate pentru finantarea Programului national de dezvoltare locala, pentru judetul Maramures, in perioada 2017 – 2020. Valoarea totala a investitiei este de 5.510.216,87 lei.

Un al doilea proiect finantat cu suma de 13.434.223,00 lei priveste obiectivul de investitii ”Extindere retea de canalizare in localitatea Lapusel, comuna Recea, judetul Maramures”, valoarea totala a investitiei fiind de 13.901.613,00 lei.

Primarul Pavel Octavian a aratat ca, pe langa aceste proiecte ale caror contracte de finantare au fost semnate zilele trecute in prezenta sefului administratiei judetene, Gabriel Zetea, comuna Recea a mai obtinut o finantare de 320.000 de lei, in luna octombrie 2017, tot pe PNDL2, pentru modernizarea celor patru cabinete medicale care vor fi dotate si cu un microlaborator de analize medicale.

”Noi avem insa depuse proiecte si pe fonduri europene, respectiv pe AFIR, iar in Recea ne pregatim sa deschidem noi santiere. Am obtinut, astfel, finantari de 1 milion de euro pentru modernizarea strazilor din Sasar si Mocira, un alt milion de euro pentru proiectul privind realizarea canalizarii si a unei statii de epurare in satul Lapusel, 450.000 de euro pentru constructia unui camin cultural in Bozanta Mica, 400.000 de euro pentru constructia unei gradinite in satul Sasar.

Avem depuse inca doua proiecte, tot pe fonduri europene, respectiv un after school in satul Lapusel, pentru care asteptam aprobare, dar si amenajarea parcului din satul Mocira, care deja a fost declarat eligibil. In prezent, in sondare publica avem un alt proiect gandit pentru tinerii din comuna, unde incercam depunerea a 10 proiecte de 100.000 de euro, care sa vina in sprijinul antreprenorilor”, a declarat Pavel Octavian, primarul comunei Recea.

Prezent la sedinta Consiliului Local Recea, presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a aratat ca participa, de cate ori este invitat, la toate momentele importante ale comunitatii, iar semnarea unor astfel de proiecte cu o finanatare care se apropie de 19 milioane de lei este, cu adevarat, un moment special.

”Primarul comunei Recea, Pavel Octavian a dovedit, in repetate randuri, ca este un om care cunoaste problematica administratiei locale si ca stie sa lupte pentru interesele lucuitorilor pe care ii reprezinta. Nu pot decat sa il felicit pentru activitatea meritorie, insa felicitarile mele se adreseaza si intreg Consiliului Local si aparatului propriu al Primariei Recea pentru implicarea de care dau dovada mereu.

I-am asigurat, inca o data, de intreg sprijinul Consiliului Judetean Maramures pentru implementarea cat mai rapida a acestor proiecte generoase si le-am dorit mult spor in activitatea viitoare”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

 Biroul de presa al Consiliului JudeteanMaramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *