Finantele au imprumutat luni 200 de milioane lei de la banci

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

plata-franci-elvetieni-la-bancaMinisterul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 200 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni cu scadenta pe 11 iunie 2021, la un randament mediu de 3,04% pe an, transmite Agerpres.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar bancile au transmis oferte in valoare totala de 427,5 milioane de lei.

Marti va fi organizata o sesiune suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 30 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Ministerul Finantelor Publice /MFP/ a planificat imprumuturi de 3,845 miliarde de lei de la bancile comerciale in luna septembrie, din care 3,5 miliarde de lei prin opt licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

In 2015, MFP intentioneaza sa imprumute de pe piata interna circa 10 — 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie si 25 — 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni benchmark.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2