Finantele intentioneaza sa imprumute 2,47 miliarde de lei de la banci, in martie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat imprumuturi in valoare de 2,47 miliarde de lei de la bancile comerciale, in luna martie, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 1,8 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 270 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni, informeaza AGERPRES.

Fata de luna februarie, imprumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 570 milioane de lei de lei. Sumele vor fi destinate refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Conform prospectelor de emisiune, MFP are in program o licitatie, in data de 21 martie, pentru certificate de trezorerie cu discont, in valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioada de 364 de zile.

De asemenea, Finantele anunta redeschiderea a sase emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 1,8 miliarde de lei, care vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (270 milioane de lei in total).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *