septembrie 16, 2021

Finantele propun un plafon de 100 de milioane de lei in 2016 pentru Prima Masina si conditii noi de finantare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

chei masinaMinisterul Finantelor Publice propune alocarea unui plafon de garantii in valoare de 100 de milioane de lei pentru programul Prima Masina in 2016, din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru anul 2015, si acceptarea primei de casare auto in contul avansului de 5% necesar obtinerii finantarii, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul institutiei, informeaza AGERPRES.

“Pentru anul 2015, plafonul alocat Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi a fost de 350 de milioane de lei. Propunerea pentru anul 2016, in ceea ce priveste plafonul garantiilor care pot fi emise, este suma de 100 de milioane de lei din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru anul 2015.

Pentru nivelul plafonului, s-au luat in considerare evolutia Programului si aspectele relevate de implementarea acestuia, precum si gradul redus de utilizare a plafonului in cursul anului 2015”, se arata intr-un comunicat al MFP transmis, marti, AGERPRES.

In plus, prin legislatia aferenta s-a avut in vedere si minimizarea costurilor la beneficiar, prin stabilirea unui nivel maximal al dobanzii aferente creditelor acordate in cadrul Programului (ROBOR la 6 luni, plus o marja de maximum 3% pe an), iar garantia statului ramane de maximum 50% din finantarea acordata.

Integral pe AGERPRES 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2