Finlanda este locul cel mai bun din lume pentru a fi mama

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Finlanda este locul cel mai bun pentru a fi mama, tara urmata de Suedia si de Islanda, sustine World Mothers’ Index, realizat de catre organizatia ‘Salvati Copiii’ (Save the Children) si preluat de cotidianul The Telegraph citat de Agerpres.

Pe de alta parte, Marea Britanie a coborat in topul tarilor in care este cel mai bine sa fii mama, ajungand pe pozitia a 26-a, la egalitate cu statul est-european Belarus, potrivit Indexului care analizeaza ratele mortalitatii, statutul economic si educatia mamelor si a copiilor.

In prezent, Marea Britanie se situeaza cu mult in urma celor mai multe state din Europa Occidentala, inclusiv a Germaniei, Danemarcei si Spaniei, desi in urma cu 14 ani ea ocupa locul al saptelea. Cu toate acestea, Marea Britanie ramane in continuare inaintea SUA, care ocupa locul 31. Femeile americane se confrunta cu acelasi risc de deces matern ca si cele din Iran sau Romania, arata raportul.

Acesta subliniaza, totodata, ca in SUA, riscul ca o fata de 15 de ani sa moara pe parcursul vietii din cauza unei sarcini a crescut cu peste 50% din 2000, de la una la 3.700 la una la 2.400.

Potrivit raportului, Romania se situeaza pe locul 65, la egalitate cu Trinidad-Tobago si inaintea Republicii Moldova (92), dintr-un numar de 178 de tari.

Pe de alta parte, conflictele armate, instabilitatea politica si dezastrele naturale au jucat un rol-cheie in erodarea bunastarii mamelor si copiilor din cele mai sarace tari din lume.

Natiunile confruntate cu probleme din Africa s-a situat la coada clasamentului, cu Somalia pe locul 178, in spatele Republicii Democrate Congo, clasata pe locul 177 si al Mali-ului si Niger-ului, ambele clasate pe 175.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2