Firea: FDGR dezinformeaza romanii din diaspora

Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) dezinformeaza romanii din diaspora pentru a genera o aglomeratie la sectiile de votare cu scopul de a crea aparenta ca reprezentantii sectiilor nu pot administra procesul electoral, a declarat duminica, purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea.

”FDGR dezinformeaza romanii din diaspora pentru a genera aglomeratie la sectiile de votare atat la inceputul, cat si la sfarsitul votarii cu scopul de a crea aparenta ca reprezentantii sectiilor de votare nu pot administra procesul electoral”, a sustinut Firea. ”De asemenea, romanii din diaspora sunt informati ca exista posibilitatea ca sectiile de votare sa se inchida la ora 24,00, desi acest lucru nu este permis de lege. Conform prevederilor legale, procesul de votare se inchide la ora 21,00’” a afirmat Firea. Ea a mai spus ca FDGR ii indeamna pe romanii din diaspora sa intreprinda actiuni care ”contravin legii electorale”, spunandu-le sa actioneze ‘ca voluntari’ in jurul sectiilor de votare.

Gabriela Firea: Mai multi votanti la Londra au luat stampila si mai multe buletine de vot

Purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea a sustinut ca duminica, la o sectie de votare de la Londra, s-a produs ‘o ilegalitate’, ca urmare solicitand BEC sa ia masurile care se impun. ”La Londra, la sectia 152, s-a intamplat un incident, noi ii spunem chiar mai mult, o ilegalitate. Mai multi votanti si-au luat singuri stampila si mai multe buletine de vot cu care au intrat in cabina, le-au stampilat, ulterior introducandu-le in urna”, a spus Firea.

Ea a mai aratat ca presedintele sectiei de votare de la Londra a refuzat sa intrerupa procesul de votare. ”Solicitam BEC si Biroului electoral pentru strainatate sa ia masurile care se impun”, a afirmat purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea.

”Informatia aparuta in presa potrivit careia reprezentantul nostru la Torino nu s-ar fi prezentat la sectia de votare este o informatie falsa, o intoxicare. Domnul Constantin Dolha s-a prezentat la sectia de votare de la prima ora”, a mai afirmat vicepresedintele PSD.

Biroul de presa al PSD Maramureș

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. STEKO

  ,,Madam”firea(cu ,,f”mic)mai bine sa se uite putin pe harta Londrei,la sectia la care spune ca nu este coada!Mie,,google street wiev”imi spune ca ,,locul”este la aproape 400km de Londra,Liverpool…si in acelasi timp:BOMBĂ – Turism electoral halucinant în Ilfov

  Votul pe listele suplimentare capata proportii uriase. In judetul Ilfov, cu cea mai mare prezenta pe tara la ora 13.00, se inregistreaza situatii incredibile cu mai multi votanti pe listele suplimentare decat pe listele permanente. Cu alte cuvinte, in mai multe sectii de vot au venit la urne mai multi ‘turisti’ decat localnici.

  ****Sursa o reprezinta datele oficial de la ora 13.00 aflate la BEC si trimise prin SMS

  Potrivit datelor oficiale, 20, 27% din toate voturile din Ilfov au fost pana la ora 13.00 pe liste suplimentare, adica un votant din cinci a votat pe lista suplimentara.

  Astfel, din totalul de 98.020 de voturi exprimate, 19.871 au fost pe listele suplimentare

  LISTA SECTIILOR IN CARE S-A VOTAT MAI MULT PE LISTE SUPLIMENTARE DECAT PE LISTE PERMANENTE:

  Fundatia Leonardo Murialdi – 210 voturi pe lista suplimentara si 208 pe lista permanenta

  SC Agropol – Popesti Leordeni – 123 voturi pe lista suplimentara si 86 pe lista permanenta

  SC Route Construct SRL, Popesti Leordeni – 169 voturi pe lista suplimentara si 162 pe lista permanenta

  Cladirea After School, Corbeanca, Ostratu – 288 voturi pe lista suplimentara si 215 pe lista permanenta

  Gradinita nr 1 Corbeanca, Petresti – 209 voturi pe lista suplimentara si 168 pe lista permanenta

  Scoala Primara nr.2, Teghes, Domensti – 196 voturi pe lista suplimentara si 128 pe lista permanenta

  SECTII DE VOT CU PREZENTA RIDICATA PE LISTELE SUPLIMENTARE:

  Scoala Gimnaziala 1, Corbeanca – 263 voturi

  SC Gad Special Construct, Bragadiru – 260 voturi

  Scoala Gimnaziala nr.1, Domnesti – 254 voturi

  SC Smart Business, Bragadiru – 222 voturi

  Scoala Generala Snagov – 211 voturi

  Primaria Bragadiru – 207 voturi

  Gradinita Kids Club, Chiajna – 204 voturi

  Scoala nr.1, Tunari – 203 voturi

  Primaria Magurele – 202 voturi

  Liceu Ioan Petrus – 202 voturi

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1