Firea: Gazele nu se scumpesc pentru populatie de la 1 ianuarie 2015

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, sustine ca stirea despre scumpirea cu 35% a gazelor pentru populatie incepand cu 1 ianuarie “a alertat toate redactiile” si, inainte ca cineva sa observe ca era construita pe o declaratie “interpretata gresit” a presedintelui Comisiei de industrii din Camera Deputatilor, a inceput “sa fie rostogolita si sa produca reactii din cele mai diverse”.

“Nu voi insista pe modul in care a fost construita aceasta dezinformare, manipulare, intoxicare — spuneti-i dvs cum doriti, dar cred ca este esential ca aceasta stire sa fie transmisa in forma corecta! Asadar, un lucru este cert: de la 1 ianuarie 2015 nu se scumpesc gazele furnizate consumatorilor casnici. Calendarul de liberalizare a preturilor pentru acest tip de consumatori a fost decalat pana in 2021 si nu exista niciun motiv si nicio intentie ca tarifele sa se modifice anul viitor”, afirma Firea intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES.

Ea a adaugat ca stirea ar putea avea ca baza faptul ca incepand de la 1 ianuarie piata va fi liberalizata complet pentru consumatorii industriali, ceea ce presupune ca acestia sa negocieze cu furnizorii preturi noi pana la sfarsitul acestui an, preturi care “cel mai probabil vor fi mai mari”.

“Pe lista consumatorilor industriali care nu mai beneficiaza de preturile reglementate se afla si centralele termice care alimenteaza populatia. Urmare a cresterii preturilor cu care acestea achizitioneaza gazele, ar putea aparea situatia ca cetatenii ale caror apartamente sunt bransate la sistemul public de termoficare sa plateasca mai mult pentru incalzire decat cetatenii care folosesc centrale proprii si platesc gazele la pretul reglementat.

Pentru inlaturarea acestei situatii de discriminare, a fost avansata ideea unei modificari legislative care sa permita ca centralele termice care deservesc populatia sa poata cumpara gaze la pretul reglementat, astfel incat toti cetatenii sa plateasca la fel pentru incalzire”, argumenteaza senatoarea PSD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *