Firea: Liberalii vor sa saboteze proiectul de revizuire a Constitutiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fireaSenatorul Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD, a afirmat, miercuri, ca exista din ce in ce mai multe semnale ca liberalii vor sa saboteze proiectul de revizuire a Constitutiei.

„Faptul ca 2015 nu este un an electoral reprezinta o foarte mare sansa pentru Romania. Avem o oportunitate sa finalizam proiectul de revizuire a Constitutiei si sa il trecem prin cele doua Camere ale Parlamentului pe baza unui consens intre partide. Nu exista un termen limita, dar exista din pacate din ce in ce mai multe semnale ca liberalii vor sa saboteze procedurile din motive politicianiste, dupa ce in timpul campaniei din 2012 au promis cetatenilor ca proiectul va fi dus la bun sfarsit.

Este jenant ca unii reprezentanti ai PNL-PDL spun ca doresc o discutie ampla pe tema noii Constitutii si reanalizarea de la zero a fiecarui articol propus in proiect, dupa ce Comisia de la Venetia a agreat deja o parte semnificativa din text, iar Curtea Constitutionala si CSM au venit cu observatii foarte utile”, a afirmat Firea intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Ea le-a atras atentia „fostilor colegi liberali din USL, daca sunt cu adevarat interesati de modernizarea institutiilor statului, ca PSD a tratat procesul de revizuire a Constitutiei cu maxima seriozitate, in timp ce acestia nu stiu astazi cum sa mai traga de timp si sa amane o decizie”.

„Iar in caz ca PNL a uitat, Comisia de revizuire a Constitutiei a dat in luna iunie 2013 un vot final asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale, acesta fiind adoptat la momentul respectiv cu 17 voturi „pentru” si o abtinere. Daca atunci s-a putut, acum de ce nu se poate”, a mai mentionat Gabriela Firea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2