Firea: PNL este un partid iresponsabil

home camp2
home camp2
home camp2

fireaPurtatoarea de cuvant a PSD, Gabriela Firea, a salutat luni decizia Curtii Constitutionale (CCR) referitoare la legea bugetului pe 2015 si a acuzat PNL ca este “un partid iresponsabil, disperat sa ajunga la putere, dispus sa blocheze functionarea statului pentru atingerea acestui obiectiv’, scrie Agerpres.

“PNL a facut tot posibilul pentru a bloca functionarea normala a institutiilor publice incepand cu luna ianuarie. Acesta este singurul motiv pentru care penelistii au atacat la CCR bugetul pentru anul 2015, pentru ca niciun politician responsabil nu s-ar opune majorarilor salariale din Educatie si Sanatate, sau reducerii unor taxe precum TVA in turism sau cea pentru constructii speciale, precum si mentinerea la cote reduse a altora, cum ar fi CAS la angajator sau TVA la paine”, a precizat Firea, intr-un comunicat remis luni AGERPRES.

Purtatoarea de cuvant a PSD a adaugat ca “pentru a-si atinge un obiectiv politic meschin”, PNL a pus in pericol un buget “laudat de multi analisti economici, un buget creat pentru continuarea cresterii economice si care totodata nu uita de necesitatea adoptarii unor masuri de dreptate sociala”.

“Noi am spus inca din toamna ca PNL nu este de acord cu majorarea pensiilor si iata ca am avut dreptate. Chiar si din opozitie, au incercat sa blocheze indexarea pensiilor cu 5% prin contestarea bugetului pe 2015 la CCR. In eventualitatea unei decizii de neconstitutionalitate, banii prevazuti pentru aceasta masura nu ar fi putut fi folositi. Salutam decizia CCR. Din pacate, chiar daca judecatorii constitutionali au respins aceasta sesizare, un lucru este clar: PNL este un partid iresponsabil, disperat sa ajunga la putere, dispus sa blocheze functionarea statului pentru atingerea acestui obiectiv’, a sustinut luni Gabriela Firea.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *