Firmele trebuie sa-si creeze un cont separat dedicat TVA, incepand din 1 septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Companiile care activeaza in Romania vor trebui sa creeze, de la 1 septembrie, un cont de separat pentru TVA, intitulat „Split VAT”, cu ajutorul caruia statul roman isi doreste reducerea evaziunii pe acest tip de taxare, a declarat, vineri, intr-o conferinta de specialitate, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat, informeaza AGERPRES.

„Un alt element foarte important care va intra in vigoare de la data de 1 septembrie este un cont dedicat TVA. Pentru cei care sunteti platitori de TVA, statul roman doreste sa reduca evaziunea pe TVA si, in acest moment, in ultimii ani de zile, colectarea de TVA este undeva la 73-74%. Asta inseamna ca pierdem anual undeva intre 16 si 20 de miliarde de lei ca si impact.

Dorinta este ca, de la 1 septembrie acest an, sa se creeze un cont separat de TVA care se va numi ‘Split VAT’. Veti avea un cont de unde veti lucra cu TVA-ul atunci cand achizitionati sau cand faceti plati, dar din acel cont nu veti putea sa retrageti banii. Acestia vor fi blocati pentru transferul de TVA catre furnizor sau catre stat. Lucrul acesta este un pas foarte important, este aplicat si in alte tari, urmand sa fie introdus si in Marea Britanie si deja aplicat in Polonia de o perioada scurta de timp”, a explicat Laufer.

Consiliul National al IMM-urilor in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si cu sprijinul BCR, organizeaza, vineri conferinta „Finantari pentru IMM-uri si intreprinderi sociale prin programele operationale”.

Conferinta are ca scop prezentarea instrumentelor financiare alocate IMM-urilor si intreprinderilor sociale prin programele operationale si identificarea mecanismelor de valorificare a acestora, axandu-se asupra urmatoarelor tematici: prezentarea instrumentelor financiare dedicate IMM-urilor, prezentarea instrumentului FEIS, bune practici in valorificarea oportunitatilor de finantare europene, propuneri si recomandari de crestere a gradului de absorbtie a fondurilor europene si prezentarea Programul Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole