Flashmob al biologilor si chimistilor maramureseni, in fata sediului PSD din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai multi biologi si chimisti din sistemul public si privat sanitar vor organizata sambata, 17 martie, incepand cu ora 12.30, in fata sediului PSD din Baia Mare un flashmob de sustinere a protestului colegilor acestora care se desfasoara maine la Guvern.

Adunarea se va desfasura sub sloganul „Biologii, Chimistii si Biochimistii din sistemul sanitar protesteaza pentru drepturile salariale si armonizarea profesiei conform standardelor UE”.

„Protestul apare ca o reactie justificata a discriminarii si inechitatii adusa de Legea-cadru 153/2017 de salarizare a personalului platit din fonduri publice precum si pentru reglementarea profesiei.

Va informam ca in data de 14.02.2018, peste 800 de biologi, biochimisti si chimisti din sistemul sanitar si invatamantul medical superior au semnat un Memoriu in care se cerea modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 pentru aceste categorii profesionale, si care a fost depus ulterior la cabinetul Primului Ministru, Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si la Camera Deputatilor.

Mai mult, in data de 07.03.2017, au avut loc proteste spontane in peste 20 de spitale din tara care au fost mediatizate de diverse publicatii online si televiziuni. Toate aceste actiuni ale biologilor, chimistilor si biochimistilor din sistemul sanitar nu au primit raspunsuri”, spun organizatorii.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole