Flaviu Balan: TSD Maramures considera benefice masurile luate de Guvern pentru tinerii dezavantajati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul Romaniei a adoptat un proiect de lege prin care autoritatile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se afla in sistemul de protectie, provin din acesta sau au un copil in intretinere. Astfel, tinerii dezavantajati cu varsta intre 16 si 26 de ani se vor putea angaja in institutiile publice locale, pentru a putea dobandi diverse competente si experienta pe piata muncii.

Angajarile se vor putea face timp de 2 ani de zile, iar ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social Gabriel Petrea, presedintele TSD, considera ca acest program este un pas important in reducerea decalajelor dintre tineri, a declarat presedintele TSD Maramures, Flaviu Balan.

”TSD Maramures saluta aceasta masura care a fost cuprinsa in Programul de Guvernare PSD, datorita faptului ca fiecare tanar ar trebui sa aiba o sansa reala si egala la dezvoltare profesionala, fapt subliniat si de catre liderul nostru la nivel central, Gabriel Petrea, ministru al Consultarii Publice si Dialogului Social.

Totodata, se investeste in potentialul si pregatirea tinerei generatii pentru o piata a muncii dinamica si competitiva, ajutand tinerii sa obtina experienta necesara in formarea unei cariere. Potrivit ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Lia Olguta Vasilescu, programul “Pasarela” are ca scop integrarea tinerilor proveniti din centrele de plasament.

La randul sau, secretarul de stat la Ministerul Muncii Adrian Marius Rindunica, secretarul general TSD, a aratat ca integrarea tinerilor dezavantajati pe piata muncii depinde in mod fundamental de existenta unor locuri de munca adecvate necesitatilor lor”, a precizat presedintele TSD Maramures, Flaviu Balan.

In opinia liderului judetean al tinerilor social-democrati maramureseni, prin aceasta masura adoptata de catre Guvernul Romaniei, tinerii dezavantajati au o sansa de a se specializa, temporar, intr-un sector public, pentru ca ulterior sa poata fi transferati mult mai usor in sectorul privat. Programul de Guvernare PSD are o sectiune aparte dedicata tinerilor, iar prin aceste masuri, PSD dovedeste, inca o data, ca investeste nu doar in oameni, ci si in cariera tinerilor Romaniei.

”TSD Maramures saluta masurile adoptate de Guvern si sustinute de partidul de guvernamant, care dovedesc ca oamenii reprezinta principala preocupare a PSD. Partidul Social Democrat este formatiunea care da credit tinerilor, atat celor care fac parte din structurile sale, cat si tinerilor dezavantajati, cum este legea recent adoptata de catre Guvernul Romaniei.

Tinerii reprezinta viitorul oricarui stat, iar prin implicarea si specializarea acestora in diferite ramuri ale sectorului public, viitorul lor devine unul mai cert, iar sansele de angajare in sectorul privat cresc odata cu vechimea dobandita in munca”, a declarat presedintele TSD Maramures, Flaviu Balan.

Biroul de presa al PSD Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2