Florin Cret confirma: Din mita luata de Chereches, acesta i-a dat 5 mii lei, in anexa biroului primarului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Miercuri, 12 iulie, la Tribunalul Cluj a avut loc un nou termen in procesul lui Catalin Chereches. Un singur martor a fost audiat de data aceasta, respectiv consilierul local Florin Cret. El a confirmat ceea ce au spus procurorii, adica faptul ca Span a lasat banii in anexa biroului, iar ulterior Chereches a facut o plata de 5.000 lei din cei 30.000.

Declaratiile in detaliu ale martorului pot fi consultate mai jos:

__________

Cret Florin

Anul trecut, respectiv în luna aprilie 2016, aveam încă funcția de director general al ziarului Glasul Maramureșului. În prezent sunt consilier local în cadrul Primăriei Mun. BaiaMare. Am avut o relație comercială cu inculpatul, în sensul că acesta comanda publicitate pentru imaginea dânsului prin intermediului ziarului Glasul Maramureșului, publicitate care ia fost făcută contra unei sume de bani raportat la înțelegerea avută de părți.

În data de 26.04.2016 aveam întâlnire cu inculpatul în biroul acestuia în jurul orelor 9, însă m-a sunat sau mi-a trimis SMS, nu mai rețin exact, spunându-mi să ne întâlnim în jurul orelor amiezii pentru că nu putea mai repede. La amiază am fost în biroul inculpatului care mi-a dat suma de 5 mii lei reprezentând contravaloarea unei părți din publicitatea făcută acestuia prin intermediul ziarului.

După ce am plecat de la inculpat, respectiv după ce am ieșit din biroul acestuia am sunat la caseria SC Global Media Trust de care aparținea ziarul pentru a se întocmi factura și bonul fiscal raportat la suma de mai sus primită. După acest telefon, în scurt timp, factura și bonul fiscal au ajuns la secretariatul primăriei deoarece în biroul inculpatului nu mai puteam intra ca să i le predau întrucât la fața locului sosiseră organele de anchetă din cadrul DNA. Practic, șoferul societății a venit cu bonul și factura pe care le-a predat secretarei primăriei. Factura și bonul au fost înregistrate în contabilitatea SC Global Media Trust. Banii au fost depuși în contul societății de asemenea.

La circa 3 ore după cele relatate mai sus am fost sunat de procurorul care ancheta această cauză pentru a da declarații, respectiv cea existentă la dosar.

Arat că ziarul a făcut publicitate primarului de când acesta îndeplinește funcția în discuție, însă la cererea acestuia.

Întrebare procuror : dacă își menține declarația dată în f.u.p. ?

Răspuns : da, îmi mențin declarația dată în faza de urmărire penală.

Întrebare procuror : dacă în acea dimineață a avut o singură convorbire cu inc. Cherecheș ori mai multe mesaje și dacă în unul din ele i-a spus că nu se pot întâlni decât în jurul unei anumite ore deoarece așteaptă pe cineva ?

Răspuns : în acea zi am vorbit de câteva ori cu inculpatul dar nu mai rețin dacă acesta mi-a spus că nu ne putem întâlni decât în jurul orelor amiezii pe motiv că ar aștepta pe cineva.

Întrebare procuror : dacă s-a mai întâlnit cu cineva în acea zi ?

Răspuns : da, m-am întâlnit cu Șpan Cristian la momentul când eu intram în biroul inculpatului iar el ieșea de la acesta.

Întrebare procuror : dacă poate preciza în ce locație inc. Cherecheș i-a remis suma de 5 mii lei și în ce bancnote erau?

Răspuns : cei 5 mii de lei mi-au fost remiși de inculpat în anexa biroului său, banii fiind în bancnote de 50 de lei.

Întrebare av. inc. Budișan : dacă în biroul primarului mai erau și alte persoane ?

Răspuns : din câte rețin, în biroul primarului erau 3 sau 4 persoane dar nu mai rețin câte femei și câți bărbați erau. Nu cunosc acele persoane.

Întrebare av. inc. Budișan : dacă ușa de la acea anexă era deschisă sau închisă în momentul remiterii sumei de bani ?

Răspuns : nu îmi aduc aminte.

Întrebare av. inc. Budișan : dacă a observat și alte sume de bani în afară de suma de bani remisă efectiv ?

Răspuns : inculpatul a luat banii de pe un raft din anexa biroului său unde am văzut că mai erau depuși și alți bani dar nu știu ce sumă era.

Întrebare av. inc. Budișan : care a fost percepția martorului referitor la comportamentul lui Cherecheș Cătălin, respectiv s-a ascuns când i-a dat banii ori i-a remis banii într-o relație de normalitate ?

Răspuns : nu mi s-a părut nimic anormal în atitudinea inculpatului și nu îmi aduc aminte dacă a închis ușa după ce am intrat împreună în acea anexă, mă refer la ușa care face accesul din biroul inculpatului în anexă, deoarece acea anexă mai are o ușă care face legătura cu holul primăriei și aceea era închisă. Și când am mers după alte plăți tot în baza contractului în discuție, la fel am procedat cu inculpat. Din punctul meu de vedere, de fiecare dată a fost o procedură normală.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole