Florin Tataru: Criza Brexit si impactul asupra Romaniei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

florin tataruReferendumul din Marea Britanie si criza numita Brexit prin care toata Uniunea Europeana trece in aceasta perioada pare a fi o gluma pentru presedintele Romaniei. Domnul Klaus Iohannis ne anunta la finalul saptamanii trecute ca Brexit-ul naste oportunitati pentru Romania si ca astfel va incepe un nou proiect de tara. Il asteptam si sunt convins ca oamenii politici din PSD vor colabora pentru a dezvolta si pentru a implementa un proiect de tara. Desigur, Victor Ponta alaturi de PSD a ridicat destul de sus nivelul insa putem daca ne dorim cu adevarat. Totusi, domnul presedinte ne tot anunta si ne tot vorbeste despre acest proiect de la preluarea mandatului de Presedinte al Romaniei. Inca il asteptam si speram ca acesta exista si sn realitate!

Imi permit sa il contrazic pe presedintele Iohannis cu privire la Brexit. Ba da va afecta Romania si va afecta romanii, si nu doar pe cei plecati la munca in Marea Britanie. Regatul Unit a dat nastere unui bulgare foarte periculos ce momentan zdruncina stabilitatea constructiei europene.

Nu, nu este suficient domnule presedinte sa le spuneti romanilor sa isi pastreze calmul, pentru ca sunt parinti ai caror copii lucreaza sau invata acolo, sau invers…copii ce au ramas singuri sau in grija rudelor pentru ca parintii sa le ofere un trai mai bun. Oamenii au nevoie de raspunsuri si este datoria dumneavoastra sa le oferiti.

In Maramures, mii de oameni lucreaza in fabricile de confectii ce produc pentru clienti din Marea Britanie. Firme ce au relatii comerciale directe cu firme din Anglia, firme care creeaza locuri de munca si care acum se afla in incertitudine. Aceste firme lucreaza atat cu lire, cat si cu lei si din pacate au pierdut aproximativ 20% prin deprecierea cursului valutar. In Vrancea, situatia este similara.

Asa ca haideti sa fim sinceri! Romanii, la fel ca toate partile implicate sn tot ceea ce inseamna comert international si libera circulatie in spatiul european, vor fi afectati, insa procesul de negociere pentru iesirea Marii Britanie din UE este abia la inceput. Asadar romanii si firmele romanesti care lucreaza cu cele din Anglia, au timp sa isi evalueze directiile si sa schimbe modul de operare pentru a scadea pierderile si pentru a optimiza productia si profitul. Este important insa sa nu pierdem locuri de munca din cauza acestei crize, iar aici este necesar un efort comun al autoritatilor nationale si al antreprenorilor.

In mod cert, urmeaza o noua configuratie economica, politica si sociala pentru Uniunea Europeana, insa sper ca UE sa iasa mai puternica in urma Brexit-ului.

sigla Tataru PSD

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

2 Comments

 1. George

  Florinel,
  comentariul tau este timpitel. Ti-ai gasit ocazia sa-l ataci pe Iohannis, dar ce are …cu prefectura? Ce merit are Ponta, ce merit are PSD cind evenimentele ii afecteazqa direct pe producatorii romani? Cine ii poate ajuta in relatia cu valoarea lirei? Singuri isi ajusteaza productia si costurile, fara a astepta un proiect de tara. Cum il poti ajuta pe Vasile care exporta scaune in Anglia? Ii reduci impozitele pe salariu, TVA-ul? Hai sa lasam retorica de ocazie. Daca bate grindina, nu se rezolva nimic cu un proiect de tara initiat dupa furtuna, ci cu unul implementat cu o vara inainte.
  Florinel, nu mai scrie pentru la toamna. Ai pierdut ani buni in care puteai sa scrii si sa faci ce ai scris.

  Reply
 2. Zoli

  Mai Tataru,te rog nu mai aminti de ponta si psd ca mi se ridica parul pe cap! ”Desigur, Victor Ponta alaturi de PSD a ridicat destul de sus nivelul insa putem daca ne dorim cu adevarat.” Ce ne-am fi dorit cu adevarat nu am primit nici de la psd,nici de la ponta nici de la dragnea,ba din contra,asa ca tot ce ne dorim acum e sa va ia dracu de sarlatani mincinosi si oameni fara scrupule! Si inca ceva: nu mai scrie ”Sa fim sinceri” caci asta e in contradictoriu cu mentalitatea si politica facuta de psd!Pa!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2