Florin Tataru: PSD sustine sportul de performanta! In Baia Mare fotbalul s-a „mancat” dintotdeauna „pe paine”!

Reclame home 1
Reclame home 1

fcm-baia-mare (1)

In campania electorala, toti candidatii si partidele sau coalitiile care i-au sustinut „s-au dat de pamant” ca vor sustine sportul baimarean. Personal, am fost rezervat in promisiunile facute nefiindu-mi clare nici resursele financiare ale primariei, nici continutul angajamentelor asumate prin contracte de primarie fata de cluburile baimarene. Iata insa ca acum nu numai ca ramuri ale sportului baimarean nu sunt ajutate, dar li se pun si bete in roate. Ma refer la echipa de fotbal a orasului – jucatori, antrenori, suporteri si cele 7 grupe de juniori ale echipei.

Anul trecut, in 27.10 2015, reprezentantii FCM Baia Mare si cei de la Serviciul Public de Ambient Urban al Baii Mari au semnat contractul de comodat cu nr. 1873 care prevede ca timp de 12 luni FCM Baia Mare se poate antrena si poate juca gratuit pe Stadionul Viorel Mateianu. Acest contract a stat la baza inscrierii echipei in sezonul competitional 2016-2017.

CONTRACTUL ESTE INCA IN VIGOARE! Cu toate acestea, Politia Locala, la solicitarea celor de la SPAU, a scos jucatorii afara din incinta Stadionului din timpul antrenamentului. Mai apoi, doamna Eleonora Ghetie, directorul Serviciului Public de Ambient Urban Baia Mare ne socheaza prin urmatoarele elemente:

 • Anunta public ca SPAU nu poate permite ca un club privat sa foloseasca Stadionul V. Mateianu in mod gratuit.
 • Afirma public ca acest contract de comodat nu este in conformitate cu legile nationale.

Suporterii stiu ca echipa FCM Baia Mare este o echipa privata din 2014, asadar era tot privata si in 2015 cand s-a semnat contractul de comodat.

Personal, deduc ca nici in 2015 acest contract nu era unul legal si ca nici in sezonul 2015-2016 FCM Baia Mare nu ar fi avut dreptul sa se antreneze gratuit pe Stadion, desi acest lucru s-a intamplat.

Dincolo de faptul ca primaria Baia Mare are obligatia de a clarifica aceasta situatie, iar in cazul in care isi asuma nelegalitatea contractului incheiat ne spune si cine sunt persoanele responsabile pentru prejudiciul creat municipiului Baia Mare si baimarenilor pentru acordarea in folosinta a unui bun public in mod gratuit unei entitati private si care sunt masurile disciplinare, materiale sau penale dupa caz pe care este obligata sa le ia.

Ramane de neinteles lipsa de reactie a conducerii primariei de a propune solutii alternative care sa permita continuarea activitatii sportive, nu doar a echipei de fotbal, dar si a celor 200 de copii legitimti la FCM Baia Mare care acum nu mai au unde sa se antreneze.

Sigur, cei din primarie se pot ”spala pe maini” si sa vina cu conditii financiare pe care clubul FCM Baia Mare nu poate in momentul de fata sa le suporte, dar aceasta nu este nici in spiritul colaborarii de pana acum cu clubul baimarean sau al promisiunilor facute in campania electorala si nici in respectul jucatorilor seniori si juniori ai acestui club care nu trebuie sa devina victimele unei „conjuncturi” sau alta, asa cum a afirmat doamna director Eleonora Ghetie in emisiunea de miercuri seara de la Maramures TV.

Solicit Primariei Baia Mare clarificarea urgenta a situatiei FCM Baia Mare si o asigur de sprijinul PSD prin consilierii locali pentru identificarea solutiei care sa permita continuarea efectiva si fara sincope a activitatii echipei de fotbal baimarene. Seniorii si cei 200 de juniori trebuie sa se pregateasca si momentan au de partea lor un contract valabil. Nu este suficient ca joaca si se antreneaza pe un stadion invechit si ca fac sacrificii pentru a putea practica acest sport pe care il iubesc???

Florin Tataru, presedinte PSD Baia Mare

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

4 Comments

 1. ghituca

  E gluma zilei.Se si vede cum este sustinut sportul maramuresean de PSD.Eu zic următorul advertorial sa fie : PSD sustine parcurile industriale! Se si vede….

  Reply
 2. Amalia Corina

  Pretine,oamenii te vor taxa in primul rand pentru ca nu ai ramas pe baricade in cadrul consiliului local.Nu te vor intelege pentru ca ai vrut banuti de parlamentar si penzie de parlamentar,de asta e si greu acum ca o tii una buna cu sportul.Noi de fapt,vorba lui Ghituca vrem sa urlati in gura mare dupa locuri de munca care desigur nu pot sa apara decat construind ca aia din cluj muuuuullltttteeeeeee parcuri industriale.Pana azi nici PSD,nici PNL si nici aia de-a lui Base nu au reusit nimic in acest judet.Poate va reusi partidul antisistem de’a lui Nicusor Constantinescu.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole