FMI ar putea modifica in octombrie estimarea de crestere economica pentru Romania la 4-4,5%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fondul Monetar International ia in considerare modificarea prognozei de crestere economica pentru Romania din acesta an de la 5,1% la 4-4,5%, a declarat, joi, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI in Romania, la conferinta “2018 Investor Days 2018”, organizata de Fondul Proprietatea, informeaza AGERPRES.

“Pentru acest an noi avem o proiectie de 5,1%, oficial, cresterea a PIB-ului, dar aceasta va fi revizuita in octombrie si pe baza celor mai recenti indicatori, decelerarea semnificativa a activitatii economice in prima jumatate a anului, va fi probabil in jurul a 4-4,5%”, a spus Alejandro Hajdenberg.

Acesta a subliniat ca proiectia pe termen lung de crestere economica, de 3-3,5%, va fi pastrata.

De asemenea, oficialul FMI a afirmat ca pentru acest an fondul are proiectat un deficit fiscal de 3,6% din PIB, cifrele sunt inca analizate, dar pentru moment “raman ingrijorati ca tinta de 3% ar putea fi ratata”.

In raportul “World Economic Outlook”, publicat in aprilie, Fondul Monetar International (FMI) a revizuit in crestere, de la 4,4% la 5,1%, estimarile privind evolutia economiei romanesti in acest an.

Pe de alta parte insa, in 2019, FMI se astepta la o incetinire semnificativa, la 3,5%, a cresterii PIB-ului Romaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *