FMI cere tarilor G20 sa-si majoreze cheltuielile publice

Reclame home 1
Reclame home 1

bani calcule finanteFondul Monetar International (FMI) a avertizat sambata ca riscurile la adresa economiei mondiale s-au inmultit si in consecinta a cerut unora din tarile G20 (grupul tarilor bogate si al principalelor economii emergente) sa-si majoreze cheltuielile guvernamentale pentru a sustine cresterea economica, transmite AFP.

„Cresterea economiei globale ramane slaba, iar riscurile au devenit mai proeminente”, sustine FMI intr-un raport publicat inaintea reuniunii G20. De altfel, marti FMI si-a revizuit in jos estimarile privind avansul economiei mondiale pana la 3,1% in 2016 si la 3,4% pentru anul viitor, in ambele cazuri cu 0,1 puncte mai putin decat in precedentele sale estimari publicate in luna aprilie. „Cresterea PIB-ului mondial ar putea fi chiar mai mica daca incertitudinile economice si politice aparute in urma Brexit vor continua”, se mai arata in raportul FMI.

In acest context, FMI vrea ca economiile avansate, in special Australia, Canada, SUA si Germania, sa-si majoreze cheltuielile publice spre investitiile in infrastructura pentru a stimula cresterea economiei mondiale. Mai mult, „reformele care faciliteaza cresterea investitiilor in infrastructura ar ajuta la cresterea capacitatilor productive, ar alimenta direct cererea pe termen scurt si ar cataliza investitiile private”, sustine FMI.

Secretarul american al Trezoreriei, Jacob Lew, a facut un apel similar. „Am ajuns la un punct in care este esential sa ne dublam eforturile si sa utilizam toate instrumentele aflate la dispozitia noastra pentru a stimula cresterea economiei mondiale”, a declarat oficialul american la reuniunea de la Chengdu.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole