FMI recomandă României să reenergizeze lupta împotriva corupţiei şi să îmbunătăţească guvernanţa economică

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Experţii Fondului Monetar Internaţional sunt de părere că autorităţile române trebuie să relanseze lupta împotriva corupţiei precum şi eforturile de eficientizare a administraţiei publice şi de îmbunătăţire a guvernanţei întreprinderilor de stat, se arată în concluziile publicate în urma misiunii de evaluare a economiei româneşti, informează AGERPRES.

“Eforturile României de combatere a corupţiei în perioada de aderare la UE au fost recunoscute la nivel internaţional. Cu toate acestea, atât lupta împotriva corupţiei, cât şi eforturile de eficientizare a administraţiei trebuie reenergizate. Nu poate exista o convergenţă a standardului de viaţă cu cele din economiile mai bogate ale UE fără convergenţa standardelor de guvernanţă economică”, precizează comunicatul remis de FMI în urma încheierii consultărilor pe Articolul IV.

De asemenea, experţii FMI consideră că o altă prioritate a autorităţilor române este inversarea tendinţa de înrăutăţire a performanţelor financiare ale întreprinderilor de stat, iar aceasta va necesita o monitorizare sporită şi reforme la nivelul întreprinderilor de stat cu o prezenţă puternică în sectoarele energie şi transporturi. “Îmbunătăţirea guvernanţei întreprinderilor de stat va fi esenţială pentru absorbţia fondurilor UE, pentru a contribui la reducerea decalajelor de infrastructură publică faţă de celelalte ţări din UE şi pentru îndeplinirea obiectivelor climatice. O mai bună guvernanţă corporativă a întreprinderilor de stat ar fi un prim pas important”, susţin experţii FMI.

O misiune FMI a efectuat o vizită virtuală la Bucureşti în perioada 10-28 mai pentru a purta discuţii privind consultările în temeiul Articolului IV.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2