FMI si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economiei mondiale in 2017 si 2018

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit estimarile privind evolutia economiei mondiale in 2017 si 2018, potrivit raportului actualizat “World Economic Outlook”, publicat marti de institutia financiara internationala, informeaza AGERPRES.

PIB-ul global va inregistra un avans de 3,6% in 2017 si de 3,7% in 2018, in crestere cu 0,1 puncte procentuale pentru ambii ani, comparativ cu prognozele publicate in aprilie si in iulie de FMI.

“Cresterea semnificativa a investitiilor, comertului si a productiei industriale, cuplata cu intarirea increderii consumatorilor si a oamenilor de afaceri, sprijina redresarea”, se arata in raportul FMI.

Revizuirea in crestere a estimarilor privind situatia economiei globale vine pe fondul evolutiilor solide din zona euro, Japonia, China, Europa emergenta si Rusia, care au compensat inrautatirea prognozelor pentru SUA, Marea Britanie si India.

“Desi s-au inregistrat progrese in rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul bancar european, dificultatile care au ramas trebuie rezolvate intr-un mod convingator, pentru a evita reducerea increderii in anumite parti ale zonei euro”, apreciaza FMI.

Zona euro ar urma sa inregistreze un avans de 2,1% anul acesta si de 1,9% anul viitor, fata de o expansiune previzionata in aprilie de 1,6% in 2017 si in 2018.

FMI a inrautatit estimarea de crestere a PIB-ului Marii Britanii in acest an la 1,7%, fata de un avans de 2% previzionat anterior, dar a mentinut prognoza pentru anul viitor, la 1,5%. PIB-ul Germaniei ar urma sa urce cu 2% in 2017 si cu 1,8% in 2018, fata de un avans de 1,6% si, respectiv, 1,5% estimat in aprilie.

Fondul Monetar International a inrautatit prognoza de crestere a PIB-ului SUA, la 2,2% in 2017 si la 2,3% in 2018, dupa ce in aprilie estima un avans de 2,3% in acest an si de 2,5% anul viitor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *