Focar de coronavirus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică faptul că la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie au fost confirmate infectate cu noul Coronavirus alte persoane, beneficiari ai serviciilor de asistență socială, dar și angajați.

În acest moment sunt 38 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din care un asistent medical, respectiv două persoane auxiliare sanitare. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie.

”Toate aceste persoane au fost mutate și izolate în cadrul centrului rezidențial și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Contacții direcți au fost carantinați.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală. De asemenea, se efectuează ancheta epidemiologică. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, mai arată CJSU.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2