Focar de pesta porcina africana in Sieu. Animalul a decedat

Porcul din Sieu, suspect de pesta porcina africana a decedat duminica. In laboratorul DSVSA analizele au iesit positive insa se asteapta si confirmarea de la Bucuresti.

Va reamintim faptul ca in data de 30 noiembrie 2019 Directia Sanitari Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures a fost notificata de catre medicul veterinar concesionar din circumscriptia Sieu, asupra unei suspiciuni de Pesta Porcina Africana intr-o gospodarie din locatitatea Sieu. La fata locului, inspectorii au stabilit ca animalul prezenta abatere, inapetenta, decubit si o cianoza a pielii din regiunea abdominala.

Probele de sange recoltate si analizate, in cadrul Laboratorutui Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Atimentelor Maramures, la data de 2 decembrie 2019, au relevat prezenta virusului pestei porcine africane, cu precizarea ca in cursul zilei de duminica, 1 decembrie 2019, porcul a decedat, iar probele prelevate din organe au fost expediate la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti spre analizare in vederea confirmarii diagnosticutui.

In exploatatie nu mai exista alti porci, iar exploatatiile invecinate sunt puse sub supraveghere.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1