Focuri de arma la frontiera cu Ucraina

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni specifice desfasurate in zona de competenta,18.520 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 217.000 lei. Pentru retinerea contrabandistilor care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Ieri, 29 august 2019, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina – ITPF Sighetu Marmatiei a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 15.30, politistii de frontiera au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat catre interiorul tarii, pe directia localitatii Straja.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Colegii nostri au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, dar in momentul in care acestea au observat echipajul politiei de frontiera au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin. Deoarece persoanele nu s-au supus somatiilor legale prin voce, oamenii legii au tras doua focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa acestea nu s-au oprit si s-au intors te teritoriul ucrainean.”

Imediat, politistii de frontiera au informat autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea si verificarea zonei, fiind descoperite mai multe colete cu tigari.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 18.520 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, valoarea acestora ridicandu-se la 216.684 lei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, precum si pentru depistarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *