Focuri de arma la frontiera de nord, pentru prinderea unor contrabandisti

pistol1In data de 15 martie, in jurul orei 03.00, un echipaj al politiei de  frontiera de la Sectorul Punctului de Frontiera Sighet, judetul Maramures, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat cu ajutorul aparaturii din dotare mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat catre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.

“Imediat a fost anuntata echipa de interventie care s-a deplasat la fata locului trecand la urmarirea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, insa acestea nu s-au supus incercand sa fuga, fapt pentru care politistii de frontiera au tras, conform prevederilor legale in vigoare, cinci focuri de avertisment in plan vertical.

In urma actiunii au fost retinute trei persoane, cetateni ucraineni, imbracati in costume de neopren, identificati ulterior ca fiind Mekola K., de 22 ani, Ivanovici R., de 23 ani si Iurovich U., de 23 ani.

In zona au fost descoperite 30 de colete cu tigari care impreuna cu persoanele in cauza au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 22.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar in continuare de fac verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

De asemenea, in data de 14 martie, in jurul orei 18.00, un echipaj al politiei de frontiera de la sectorul Punctului de Frontiera Sarasau, judetul Maramures, a observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat catre DN19, transportand colete voluminoase.

“Politistii de frontiera au actionat pentru retinerea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce si, deoarece acestia nu s-au supus, au fost trase cinci focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In acel moment, persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului”, a mai spus Radu Lungu.

Totodata, la fata locului au fost descoperite 11 colete care contineau cantitatea de 7.250 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 65.000 lei.

In cauza se fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1