Focuri de arma pentru retinerea unor barbati care au atacat un echipaj al politiei de frontiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 31 ianuarie, in jurul orei 00.00, o patrula mobila din cadrul Sectorului PF Poienile de Sub Munte, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat un autoturism de teren care a evitat echipajul politistilor de frontiera, soferul intorcand brusc si deplasandu-se in mare viteza spre localitatea Repedea, jud. Maramures.

Autoturismul in cauza a fost ajuns si blocat de autospeciala Politiei de Frontiera, moment in care un politist de frontiera s-a deplasat la masina in vederea legitimarii persoanelor. Ajuns langa masina, politistul de frontiera a fost lovit de conducatorul auto si a cazut, timp in care celelalte persoane aflate in autoturism au coborat si i-au aplicat mai multe lovituri. Desi colegul de echipaj a intervenit imediat, si acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe politistul de frontiera si pe autospeciala un lichid cu miros de benzina, amenintand ca ii va incendia, iar conducatorul autoturismului suspect l-a amenintat pe politistul cazut cu un topor.

„Imediat, lucratorii nostri au solicitat sprijinul unei echipe de interventie iar cei doi politisti agresati s-au deplasat, pentru acordarea de ingrijiri medicale, la Unitatea de Primiri Urgente din Localitatea Poienile de Sub Munte. In urma investigatiilor medicale, unul dintre politisti a fost transportat la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus pentru ingrijiri de specialitate. Aici s-a constatat ca acesta prezinta un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul fetei, traumatisme ale umarului stang si ale mainii drepte, precum si o arsura chimica faciala si intoxicatie cu vapori de benzina.

Echipa operativa din cadrul Sectorului PF, impreuna cu un echipaj de politie din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Leordina, a ajuns la fata locului, moment in care, in zona s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupari in sfera criminalitatii transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Politiei de Frontiera folosind un obiect contondent.

Cu aceasta ocazie, politistii de frontiera au procedat la retinerea a doi barbati care au luat parte la agresarea colegilor nostri, celelalte persoane continuand sa fie agresive si incercand sa faciliteze fuga celor doi.

Deoarece barbatii au ignorat somatiile prin voce ale lucratorilor nostri, politistii de frontiera au executat patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale iar conflictul s-a aplanat.

Cele doua persoane care i-au agresat pe politistii de frontiera au fost retinute, si urmeaza a fi prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de ultraj, iar la finalizarea acestora se vor lua toate masurile legale ce se impun.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole