Focuri de arma si tigari confiscate, la frontiera romano-ucraineana

tigariPolitistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 19.000 pachete cu tigari de contrabanda in valoare de 184.300 lei.

Pentru retinerea persoanelor implicate in activitatea infractionala, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras trei focuri de arma in plan vertical.

Vineri, 5 iunie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 19.30, a fost identificat si oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii Mara, judetul Maramures, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetateanul roman Valentin T., de 44 de ani, domiciliat pe raza judetului.

In urma unui control, politistii de frontiera au descoperit ascunse in peretii laterali ai autoturismului mai multe pachete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu masina, la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor. Drept urmare, in urma unui control amanuntit efectuat asupra autoturismului in cauza, a fost descoperita cantitatea de 480 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 4.300 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

Tot vineri, in jurul orei 05.00,  politistii de frontiera din cadrul S.P.F Izvoarele Sucevei au observat in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Ghicea, jud. Suceava, un grup de persoane de sex masculin care transportau mai multe colete  spre  interiorul tarii. Imediat s-a procedat la somarea prin voce a celor in cauza si, deoarece acestia nu s-au supus, lucratorii nostri au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical.

In acel moment, barbatii au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat si impadurit, s-au dispersat in directii diferite. In continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala, fiind anuntate despre eveniment si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La cercetarea terenului politistii de frontiera au descoperit aproximativ 37 colete ce contineau  peste 18.300  pachete de tigari,  de provenienta  ucraineana si un autoturism de teren marca Mitsubishi Soghun, inmatriculat in Marea Britanie.

Intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 180.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul de teren a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1