Fond de 310 milioane lei pentru dezvoltarea a 31 de statiuni balneare, aprobat vineri de Guvern

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul a aprobat vineri, prin Ordonanta de Urgenta, infiintarea unui Fond de 310 milioane lei pentru dezvoltarea a 31 de statiuni balneare, a precizat vineri, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, informeaza AGERPRES.

“Prima masura este infiintarea unui Fond pentru dezvoltarea a 31 de statiuni balneare de interes national pentru care in bugetul pe anul viitor vom prevedea o suma de 310 milioane de lei. Scopul este de a reabilita, a moderniza tot ceea ce tine de infrastructura, de acces la aceste puncte de interes national. De asemenea, se are in vedere extinderi de capacitati, dotari cu echipamente moderne si cheltuieli privind personalul medical.

Este un sistem prin care se finanteaza tot ce tine de dezvoltarea statiunilor balneare. De asemenea, statul sprijina aceste proiecte intr-o proportie de 50% din cheltuielile eligibile, acordand printr-o forma de ajutor de minimis pana la maximum 200.000 de euro pentru cheltuielile ce vizeaza activitatile economice”, a explicat ministrul.

Prin intermediul acestui fond se pot finanta reabilitarea si modernizarea/dezvoltarea infrastructurii de transport care sa faciliteze accesul in statiunea balneara respectiva, extinderea constructiilor sau reabilitarea capacitatilor de tratament balnear, achizitii in scop de dezvoltare turistica, achizitiile de echipamente, mobilier, aparatura medicala, pregatirea si formarea personalului de specialitate etc.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2