Fonduri Europene: 106,5 milioane de euro pentru siguranta rutiera si fluidizarea traficului la frontiera

trafic-soferi-2Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta deschiderea unei linii de finantare pentru investitii in cresterea gradului de siguranta a traficului, in fluidizarea traficului la punctele de frontiera, respectiv in reducerea impactului asupra mediului, bugetul alocat fiind de 106,5 milioane de euro, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului de resort, transmis joi AGERPRES, principalul rezultat urmarit prin aceste investitii din fonduri europene este reducerea numarului deceselor in accidentele rutiere.

Din bugetul total de 106,5 milioane de euro, segmentul de siguranta rutiera are cea mai mare alocare, respectiv 85,2 milioane de euro.

“Apelurile de proiecte sunt lansate in cadrul Axei prioritare 2. Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Prioritatea de investitii 7c. Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de transport care respecta mediul, inclusiv a celor cu zgomot redus si care au emisii reduse de carbon, inclusiv a cailor navigabile interioare si a sistemelor de transport maritim, a porturilor, a legaturilor multimodale si infrastructurilor aeroportuare, cu scopul de a promova mobilitatea durabila la nivel regional si local, Obiectiv Specific 2.5.

Cresterea gradului de siguranta si securitate pe toate modurile de transport si reducerea impactului transporturilor asupra mediului, respectiv Obiectiv Specific 2.6. Reducerea timpului de stationare la punctele de comunicare transnationala”, se arata in comunicatul MFE.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1