Bani pentru primariile din Maramures. Care a luat cel mai mult

Plenul Consiliului Judetean Maramures a votat pentru aprobarea repartizarii sumelor din cota de 20% calculata din cotele si sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor in ordinea cronologica a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la imprumuturile contractate in baza O.U.G. nr. 2/2015, O.U.G. nr. 46/2015 si O.U.G. nr 8/2016, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2017. Astfel, s-a aprobat repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a unor bani reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale.

Potrivit listei prezentate de consilierul judetean Ioan Sas, presedintele Comisiei Buget-Finante, s-a alocat suma de 200.000 de lei pentru UAT Ulmeni, cate 100.000 de lei unitatilor administrativ-teritoriale Seini si Cavnic, cate 75.000 de lei comunelor Arinis, Botiza, Miresu Mare, Rona de Jos si Cernesti, cate 50.000 de lei pentru Somcuta Mare, Rozavlea, Oncesti, Baita de sub Codru, Sacalaseni si Oarta de Jos.

Totodata, s-au acordat 51.300 lei, respectiv 52.100 lei comunitatilor Bogdan Voda si Budesti, pentru asigurarea functionalitatii centrelor de informare turistica din cele doua UAT-uri, centre realizate in cadrul proiectului ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a aratat ca baza criteriilor de acordare a acestor sume a fost discutata si aprobata de majoritatea membrilor Comisiei de Buget – Finante, hotararea fiind votata cu 24 de voturi pentru, la ultima sedinta a CJ.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1