Forbes: Taylor Swift, cea mai bine platita cantareata din ultimele 12 luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

taylor-swiftCu castiguri de 170 de milioane de dolari, cantareata de muzica pop Taylor Swift este cea mai bine platita cantareata din ultimele 12 luni, a anuntat miercuri revista Forbes, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Cu incasari totale de peste 200 de milioane de dolari in urma show-urilor din America de Nord, in cadrul turneului mondial de promovare a albumului ”1989”, Swift, in varsta de 26 de ani, le-a depasit pe cele ale Rolling Stones din concertele sustinute pe acelasi continent in acest an.

In 2015, interpreta hit-ului ”Bad Blood” s-a aflat pe locul doi in topul Forbes, in urma lui Katy Perry, cu incasari estimate la 80 de milioane de dolari.

Swift a primit, in luna mai, la gala BMI Pop Awards, trofeul care ii poarta numele — “Taylor Swift Award” — decernat de Broadcast Music Incorporated, in semn de recunoastere pentru influenta si talentul sau creativ si artistic.

Cantareata Adele, in varsta de 28 de ani, ocupa pozitia a doua in topul Forbes pentru 2016, cu incasari de 80,5 milioane de dolari, cele mai mari ale acesteia de pana acum.

Adele, al carei album ”25” a devenit rapid cel mai bine vandut in 2015, s-a bucurat de un succes continuu in acest an si a adunat milioane la fiecare concert, mai arata sursa citata.

Madonna, care a condus in topul ”Cea mai bine platita cantareata” in 2013, se afla in acest an pe locul al treilea. Turneul ei recent, ”Rebel Heart”, a insumat venituri de 170 de milioane de dolari, ceea ce a facut ca suma totala obtinut de vedeta in turnee sa ajunga la 1,4 miliarde de dolari, brut. In ultimele 12 luni, Madonna, in varsta de 58 de ani, a incasat 76,5 milioane de dolari.

Rihanna, care a primit o distinctie pentru intreaga cariera la Premiile MTV de la 28 august, a castigat 75 de milioane de dolari in ultimele 12 luni.

Impreuna, cele 10 femei din lista Forbes au incasat in aceasta perioada peste 600 de milioane de dolari.

Topul Forbes a fost alcatuit dupa estimarea veniturilor brute obtinute din iunie 2015 pana in 2016, pe baza interviurilor realizate cu manageri, agenti, avocati si unele dintre vedete. De asemenea, au fost luate in considerate date obtinute de la Pollstar, Asociatia profesionistilor din industria discografica americana (Recording Industry Association of America) si Nielsen SoundScan, care urmareste vanzarile in domeniul muzicii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2