Ford a inregistrat in Romania o cota de piata de 8,58%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cota de piata a constructorului auto Ford in Romania a ajuns la 8,58%, in 2019, iar numarul inmatricularilor pe piata autohtona s-a ridicat la 16.168 de unitati, se arata intr-un comunicat al companiei, transmis vineri AGERPRES.

“Conform datelor emise in aceasta luna de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), in anul 2019 Ford a inmatriculat 16.168 de unitati. Astfel, marca Ford isi asigura o cota de piata de 8,58% si implicit pozitia de lider al pietei de import. Totodata, Ford isi consolideaza, pentru al patrulea an consecutiv, pozitia de lider al pietei de vehicule comerciale. In ceea ce priveste autoturismele, Ford a inregistrat o cota de piata de 7,39%, in usoara crestere fata de anul 2018. Cele mai bine vandute modele au fost Focus, EcoSport si Kuga. De asemenea, 46,7% dintre autoturismele inmatriculate de Ford in 2019 au fost SUV-uri, fapt ce arata tendinta pietei si preferintele clare ale clientilor din Romania pentru acest segment de masini”, precizeaza sursa citata.

In ceea ce priveste vehiculele comerciale, cota de piata a constructorului auto este de 15,85%, iar in top 3 al celor mai bine vandute vehicule comerciale lider se afla modelul Transit, urmat de Transit Custom si Ranger, toate aflate pe primul loc in segmentul lor.

“Ford domina in continuare si segmentul de vehicule comerciale, fiind al patrulea an consecutiv in care ocupa primul loc in topul vanzarilor. Pentru a ne consolida pozitia de lider, am dezvoltat, in a doua parte a anului 2019, propriul program Rabla pentru vehicule comerciale, singurul de acest fel din Romania. Nu in ultimul rand, premiile internationale obtinute in noiembrie 2019 cu Ford Ranger (Pick-up-ul International al Anului) si cu Transit Custom in versiunile Plug-in Hybrid si EcoBlue Hybrid (Autoutilitara Internationala a Anului), ne indica faptul ca suntem pe drumul cel bun si in ceea ce priveste electrificarea vehiculelor comerciale”, declara Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC.

Ford Romania mentioneaza ca, pentru lansarea in productie a noului SUV Puma, Ford a angajat aproximativ 1.700 de persoane, ajungand in prezent la peste 6.200 de angajati. In plus, volumele anticipate de productie pentru modelele EcoSport si Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sa lucreze, pentru prima data, in trei schimburi.

“Fabrica de Motoare de la Craiova continua sa lucreze in trei si patru schimburi, producand mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV. Alaturi de Puma, Ford va mai lansa in acest an noul Ford Kuga, in variantele mild-hybrid, full-hybrid si plug-in hybrid, dar si noul Ford Explorer in varianta plug-in hybrid”, noteaza compania.

Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o linie completa de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford si vehicule de lux Lincoln, ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Ford are aproximativ 191.000 de angajati in intreaga lume. Primele autoturisme Ford au fost expediate in Europa in 1903, iar in acelasi an a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput opt ani mai tarziu.

Al doilea mare producator auto din SUA este prezent si pe piata din Romania, prin 37 de puncte de comercializare in toata tara.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Un ungur

    In Ungaria echipa de handbal femini se numește Audi Gyor. Când echipa de handbal feminin se va numi Ford Craiova?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *