Ford a pierdut trei miliarde de dolari din capitalizarea bursiera, dupa perspectivele dezamagitoare pentru 2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Actiunile Ford au scazut semnificativ marti, dupa ce grupul american a prezentat estimari pentru 2020 mai slabe decat se asteptau analistii, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Actiunile celui de-al doilea producator auto american au scazut cu 9,4%, stergand peste trei miliarde de dolari din capitalizarea bursiera. Comparativ, titlurile producatorului de vehicule electrice Tesla au urcat cu aproape 14%, ceea ce a dus la o capitalizare bursiera de 160 de miliarde de dolari, de peste patru ori mai mare decat a Ford – de 36,4 miliarde de dolari.

“Rezultatele din 2019 nu sunt grozave. Dar, uitandu-ma catre 2020 si dincolo de acest an, sunt extrem de optimist”, a afirmat directorul financiar al Ford, Tim Stone. Acesta a precizat ca estimarile in scadere ale companiei nu includ potentialul impact al epidemiei din China.

Ford se asteapta in acest an la castiguri operationale intre 0,94 si 1,20 dolari pe actiune, in timp ce analistii previzionau 1,26 dolari per titlu. Estimarile dezamagitoare ale Ford sunt o noua lovitura pentru directorul general Jim Hackett, care le-a cerut investitorilor sa fie rabdatori in timpul procesului de restructurare.

In trimestrul patru din 2019, Ford a inregistrat pierderi nete de 1,7 miliarde de dolari, sau 0,42 dolari pe actiune, fata de o pierdere de 100 de milioane de dolari, sau 0,03 dolari per titlu, in urma cu un an. Veniturile au scazut cu 5% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 39,7 miliarde de dolari, dar s-au situat peste estimarile analistilor de pe Wall Street, care se asteptau la 36,5 miliarde de dolari.

Pierderile operationale inregistrate de Ford in China au totalizat 771 milioane de dolari anul trecut, inclusiv o pierdere de 207 milioane de dolari in trimestrul patru din 2019. In 2018, pierderile Ford pe piata chineza s-au situat la 1,5 miliarde de dolari.

Vanzarile Ford in China au scazut cu 15% in trimestrul patru din 2019 si cu 26% pe ansamblul anului trecut.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *