Ford ar putea produce camionete in China

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ford Motor va lua in considerare producerea de camionete in China, daca restrictiile privind conducerea acestora in orase sunt relaxate, si ar putea dezvolta modele personalizate, a declarat pentru Reuters Joseph Liu, vicepresedinte pentru inovare la Ford China, informeaza AGERPRES.

Ford este printre producatorii auto globali care participa saptamana aceasta la Expozitia internationala de la Shanghai. Multe din vehiculele expuse aici de Ford, General Motors si Fiat Chrysler Automobiles sunt camionete, un segment care nu a fost atat de afectat de incetinirea vanzarilor in China – cea mai mare piata auto din lume.

In ultimele luni a crescut in statul asiatic cererea pentru camionete, iar anul trecut China a devenit a doua mare piata mondiala pentru acest tip de vehicule, desi multe orase chinezesti restrictioneaza intrarea camionetelor in centrele lor, un obstacol in calea cresterii vanzarilor. Dar in ultimii ani unele zone urbane au relaxat reglementarile, ceea ce a stimulat livrarile.

“Daca mai multe zone relaxeaza restrictiile, intentionam sa producem camionete sub brandul Ford in China pentru a face fata cererii din partea consumatorilor chinezi”, a declarat Joseph Liu.

Producatorul auto american nu construieste camionete sub brandul Ford in China, dar partenerul sau local, JMC (in care Ford are o participatie de 32%), produce camionetele Yuhu cu tehnologia Ford.

Desi in trecut operatiunile Ford din China erau extrem de profitabile, acum vanzarile sunt in scadere, iar compania americana raporteaza pierderi in statul asiatic. China este a doua mare piata pe plan global pentru Ford. Vanzarile au scazut cu 37% anul trecut, dupa un declin de 6% in 2017.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *