Ford a demarat pregatirea mai multor sectii pentru productia modelului EcoSport

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania Ford a demarat pregatirea mai multor sectii ale fabricii din Craiova pentru lansarea productiei modelului EcoSport, care este planificata pentru toamna acestui an.

Potrivit unui comunicat al companiei remis AGERPRES, transformarea din interiorul fabricii a inceput deja si modificari importante au fost realizate in timpul perioadei de remont din iarna in doua sectii principale ale fabricii, si anume “montaj general” si “caroserii”, modificari care fac parte din investitia suplimentara de 200 de milioane de euro anuntata de Ford in luna martie a anului trecut pentru a fabrica noul SUV compact EcoSport la Craiova.

“Sectia caroserii, unde in prezent functioneaza 320 de roboti pentru a sprijini productia B-MAX, trece acum prin schimbari semnificative, deoarece 190 de noi roboti multifunctionali sunt in curs de instalare, iar acest lucru va avea contributii cantitative si calitative majore asupra produsului final. Aproape jumatate din investitia anuntata pentru lansarea productiei modelului EcoSport este folosita in sectia caroserii, care este una dintre cele mai avansate sectii din punct de vedere tehnologic din sistemul de productie Ford pe plan global”, se precizeaza in comunicat

Alte schimbari relevante au fost aduse in sectia montaj general, unde in prezent se produce un B-MAX la fiecare 100 de secunde, si unde linia de finitie a fost extinsa, lasand loc noilor statii de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport.

“Suntem la zi cu tot ceea ce tine de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce in ce mai mai aproape sa primeasca noul model EcoSport pe liniile sale de productie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate sa asigure o lansare excelenta a produsului cu atat mai mult cu cat vrem sa aratam ca fabrica de la Craiova este ‘caminul’ potrivit pentru noul EcoSport datorita oamenilor si operatiunilor excelente de care Ford dispune aici”, afirma John Oldham, presedintele Ford Romania, in comunicatul de presa.

De la preluarea fabricii din Craiova in 2008, Ford a investit aici peste 1 miliard de euro in productia de vehicule si motoare. In prezent 2.630 de angajati lucreaza pentru a sustine productia monovolumului de clasa mica Ford B-MAX cat si a motorului EcoBoost de 1,0 litri — singurul motor din lume care a castigat premiul “Motorul International al Anului” pentru 3 ani consecutiv la toate categoriile de decernare a distinsului premiu si 5 ani consecutiv la categoria “Cel mai mic motor sub 1 litru”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *