Ford face angajari in Rusia, in urma majorarii vanzarilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Subsidiara Ford din Rusia intentioneaza sa angajeze luna viitoare peste 700 de muncitori la fabrica sa din Elabuga, in Tatarstan, pentru a face fata cererii in crestere, in special de SUV-uri si vehicule utilitare, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Ford Sollers, societatea mixta infiintata in 2011 de producatorul auto american Ford si grupul rus Sollers, a investit 1,5 miliarde de dolari in ultimii ani pentru a construi masini si motoare in Rusia.

Pentru prima data in ultimii patru ani, Ford Sollers va adauga un al doilea schimb, pentru asamblarea modelelor Ford Kuga, Explorer si Transit.

Fabrica produce si modelele Galaxy, S-Max si Tourneo.

“Strategia noastra de baza prevede dezvoltarea productiei de SUV-uri si vehicule comerciale usoare. Suntem decisi sa ne majoram si in 2018 cota de piata”, a afirmat seful Ford Sollers, Adil Shirinov.

Vanzarile auto in Rusia au crescut cu 17% in august, comparativ cu perioada similara din 2016, arata datele publicate recent Association of European Businesses (AEB). Anul trecut, livrarile pe piata auto rusa au scazut cu 11%, la 1,42 milioane de unitati.

Ford a devenit primul mare producator auto important din Rusia care a inregistrat anul trecut o crestere a vanzarilor dupa trei ani dificili, ceea ce justifica decizia companiei de a-si majora investitiile pe o piata volatila, intr-un moment in care firmele rivale isi reduc prezenta.

Rivala Ford, firma americana General Motors (GM), s-a retras din Rusia in urma cu doi ani. Dar Ford a ales nu numai sa ramana, ci si sa-si mentina investitiile, lansand noi modele adaptate specificului pietei ruse.

Analistii de la IHS estimeaza ca vanzarile Ford in Rusia ar putea creste la 60.000 de vehicule pana in 2020. Ar fi o veste buna dupa ce Ford a avertizat ca veniturile realizate in 2017 vor fi afectate de un impact intarziat de cel putin 600 milioane de dolari aparut ca urmare a deciziei Marii Britanii de a iesi din Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca profiturile record realizate anul trecut de Ford in Europa nu vor mai fi atinse.

Nicolas Maure, seful celui mai mare producator rus, Avtovaz, a afirmat recent ca vanzarile auto in Rusia ar putea creste cu 5% in 2017, sprijinite de masurile de sprijin adoptate de stat si de imbunatatirea evolutiei economiei.

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *