Ford: Lipsa unui acord privind Brexitul ar fi ”o catastrofa”

Reclame home 1
Reclame home 1

Producatorul auto american Ford a avertizat joi ca lipsa unui acord privind Brexitul ar fi ”o catastrofa”, iar intelegerea la care s-a ajuns intre Londra si Bruxelles trebuie aprobata, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

„Lipsa unui acord privind Brexitul ar fi o catastrofa. Este important sa vedem ratificat acordul care se discuta in acest moment”, a afirmat directorul subsidiarei europene a Ford, Steven Armstrong.

Acesta a declarat pentru Reuters ca firma ia in considerare majorarea importurilor de masini in Regatul Unit, inainte de 29 martie 2019, data iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, pentru a evita orice intarziere in cazul in care nu va exista un acord. Ford, care detine pe teritoriul britanic doua fabrici de motoare, lucreaza cu furnizorii pentru a reduce intarzierile si verifica infrastructura din portul Dagenham, de unde pleaca produsele companiei.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminica in cadrul unui summit extraordinar acordul privind iesirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum si declaratia care schiteaza relatia post-Brexit cu Londra. Acordul de retragere, care are 585 de pagini, detaliaza conditiile juridice ale iesirii Marii Britanii din UE, la 29 martie 2019.

Steven Armstrong a apreciat ca acordul „nu este perfect” dar permite companiei sa-si faca planuri.

Separat, producatorul auto american a anuntat ca va transfera o parte din angajatii de la fabricile sale din SUA pentru a face fata cererii in crestere pentru camionete si SUV-uri.

Aproximativ 500 de angajati de la o fabrica din Kentucky vor fi mutati la o alta, unde se produc cele mai bine vandute camionete, F-Series, precum si SUV-urile Expedition si Lincoln Navigator. Alti 500 de angajati din Michigan care lucreaza la modelele Mustang si Lincoln Continental vor fi transferati la o uzina din apropiere care fabrica sisteme de transmisie pentru camionete. De asemenea, Ford a anuntat ca 150 de muncitori de la fabrica Flat Rock, Michigan, vor primi oferte de munca la alte unitati si nu vor fi concediati.

Informatia vine dupa ce, luni, rivala General Motors a anuntat ca va concedia aproximativ 14.000 de angajati din America de Nord, va reduce productia modelelor mai putin vandute si ar putea inchide cinci fabrici in incercarea de a reduce costurile si de a se concentra pe vehiculele autonome si electrice.

Este cea mai mare restructurare din America de Nord anuntata de GM de cand a intrat in faliment, in urma cu un deceniu.

In aprilie, Ford a anuntat accelerarea planului de reducere a costurilor si de majorare a marjelor de profit, care include renuntarea la modelele sedan traditionale din America de Nord, care nu mai sunt populare in randul clientilor.

Grupul american intentioneaza acum ca, pana in 2022, sa-si reduca costurile cu 25,5 miliarde de dolari, fata de reduceri de 14 miliarde de dolari anuntate in toamna.

Ford Motor are aproximativ 200.000 de angajati si 67 de fabrici in intreaga lume. Al doilea mare producator auto din SUA, Ford, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Post source : ford

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole