Ford, mult mai increzator in rezultatele din acest an, in pofida “mediului volatil”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Producatorul auto Ford Motor a raportat rezultate trimestriale peste asteptari, pe fondul vanzarilor solide de camionete pe piata sa de baza din SUA, si a anuntat ca este mult mai increzator in evolutia castigurilor in acest an, in pofida “mediului volatil”, transmit Automotive News si Reuters, informeaza AGERPRES.

Dupa anuntarea rezultatelor financiare actiunile Ford au urcat cu 8% la Bursa de la New York.

Directorul financiar Bob Shanks le-a spus jurnalistilor ca Ford are mai multa incredere ca rezultatele din 2019 vor fi mai bune decat cele din 2018, desi compania se confrunta “cu o concurenta solida intr-un un mediu volatil”.

Cea mai mare parte a profitului trimestrial a fost generata pe piata din SUA, datorita performantelor solide ale camionetelor F-Series si a noului Ranger. Pe majoritatea celorlalte piete compania a pierdut bani dar mai putin decat estima.

De asemenea, Ford a inregistrat un mic profit in Europa, dar pe plan global cota sa de piata a scazut la 5,9%, de la 6,5%.

Producatorul auto se confrunta cu dificultati in China, unde recent a anuntat ca va lansa 30 de noi modele in urmatorii trei ani. La subsidiara din China vanzarile au scazut cu 48% in primul trimestru din 2019 dar Ford a dat asigurari ca pierderile s-au atenuat comparativ cu perioada similara din 2018 datorita preturilor mai ridicate.

Profitul net al Ford a scazut cu 34% in primele trei luni din acest an, la 1,15 miliarde de dolari sau 0,29 dolari per titlu, de la 1,74 miliarde de dolari sau 0,43 dolari pe actiune in urma cu un an. Excluzand elementele exceptionale, Ford a castigat 0,44 dolari per titlu, peste estimarile analistilor, de 0,27 dolari pe actiune.

Veniturile Ford pe plan global au scazut cu 4% in primul trimestru din 2019, la 40,3 miliarde de dolari, de la 42 miliarde de dolari in perioada similara din 2018. Marja de profit s-a redus cu 1,3 puncte procentuale, la 2,8%.

In America de Nord, castigurile trimestriale ale Ford au urcat cu 14%, la 2,2 perioada similara din 2018.

In martie, Ford a decis extinderea productiei de vehicule electrice, pe fondul cresterii rapide a pietei. De asemenea, in urmatorii doi ani Ford va incepe productia de vehicule autonome. Pana in 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii si 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, sapte modele vor fi lansate in America de Nord, trei in Europa, 13 in regiunea Asia-Pacific.

Ford a avertizat ca investitiile in mobilitate si vehicule autonome ar urma sa diminueze castigurile companiei dar producatorul auto este increzator ca efectele pozitive de pe urma investitiilor se vor resimti in 2019 si in anii urmatori.

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *