Ford ofera automobilistilor britanici o prima daca renunta la autovehiculele diesel

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul american Ford Motor Co. a devenit ultimul constructor auto care ofera automobilistilor britanici o prima daca renunta la cele mai poluante vehicule de pe sosele, o masura care vizeaza aproximativ 15 milioane de vehicule din Marea Britanie, informeaza Bloomberg, transmite AGERPRES.

Incepand de la 1 septembrie si pana la finele anului, Ford va oferi automobilistilor un discount pana la 4.000 de lire sterline (5.200 de dolari) pentru un autoturism si 7.000 de lire sterline pentru o camioneta daca isi inlocuiesc vehiculele mai vechi de opt ani cu modele noi. Orice autoturism sau camioneta produsa de orice constructor si inregistrata inainte de 31 decembrie 2009 este eligibila pentru aceasta schema.

Marea Britanie are cea mai mare flota de vehicule diesel din Europa, iar luna trecuta guvernul de la Londra s-a alaturat Frantei anuntand ca va pune capat vanzarilor de autoturisme cu motoare pe benzina si motorina din 2040, pentru a reduce nivelul de poluare a aerului care a depasit limitele legale in ultimii sapte ani.

“A venit timpul ca industria auto sa raspunda. Sunt aproximativ 15 milioane de vehicule vechi pe care le vizam si inlocuirea acestora va avea un efect pozitiv imediat asupra calitatii aerului”, a declarat presedintele Ford Britain, Andy Barratt.

Ford si rivalii sai ofera deja automobilistilor din Germania stimulente financiare daca isi inlocuiesc vehiculele cele mai poluante. Aceasta masura este o solutie destinata rezolvarii problemei poluarii provocata de o portita din legislatia europeana care a dus la cresterea emisiilor de dioxid de azot, chiar daca emisiile de dioxid de carbon au scazut.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *