Ford Romania a produs motorul cu numarul un milion la fabrica din Craiova

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ford Romania marcheaza vineri un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea productiei acestuia in anul 2012, informeaza compania intr-un comunicat transmis AGERPRES.

“Atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la Ford Craiova este o mare realizare pentru uzina noastra si pentru angajatii nostri. Motorul EcoBoost de 1,0 litri a revolutionat industria noastra si suntem foarte mandri sa construim acest motor la Craiova”, a declarat Ian Pearson, presedintele Ford Romania si directorul fabricii Ford Craiova.

Motorul cu numarul un milion produs astazi la Craiova este o versiune de 125 CP si va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova.

“Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri a fost lansat pentru prima data pe modelul Ford Focus in 2012 si utilizeaza tehnologiile Ford EcoBoost care includ injectia directa de inalta presiune, axe cu came cu geometrie variabila si turbocompresor, pentru eficientizarea consumului de combustibil, oferind puterea si performantele echivalente unui motor aspirat de 1,6 litri. Motorul – cu un bloc (motor) suficient de mic cat sa incapa pe o foaie de hartie A4 – a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton, Marea Britanie si Merkenich, Germania si este construit in fabricile Ford din Craiova, Romania si din Koln, Germania”, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri pe benzina a castigat timp de sase ani la rand 10 premii in cadrul competitiei ‘Motorul International al Anului’ la categoria ‘Cel mai bun motor sub un litru’, de la lansarea sa in 2012, fiind considerat un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact si puternic.

Potrivit sursei citate, de la inceputul anului 2018, motorul compact si puternic Ford EcoBoost de 1,0 litri este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, care ajuta la reducerea emisiilor de CO2 si la eficientizarea consumului, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care ofera tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Dezactivarea cilindrilor ofera costuri reduse de functionare pentru clientii ce detin masini cu motor EcoBoost de 1,0 litri, prin oprirea automata a livrarii de carburant si a functionarii supapelor pentru unul dintre cilindrii motorului, atunci cand motorul nu necesita putere maxima, cum ar fi coborarea in panta sau la viteze de croaziera.

“Motoarele noastre construite la Craiova sunt destinate nu numai modelului EcoSport pe care il fabricam in Romania, ci si altor uzine de productie de vehicule ale Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan si Thailanda”, a adaugat Josephine Payne, manager Fabrica de Motoare Ford Craiova.

Mai multe modele Ford, printre care Fiesta, EcoSport, Focus, Turneo si Transit sunt disponibile in Europa cu motorul in trei cilindri. In plus, motorul va fi disponibil pe gama extinsa a noului Transit Custom si Turneo Custom, versiunile plug-in hybrid. Unul din patru vehicule noi Ford vandute in Europa sunt echipate cu motor EcoBoost de 1,0 litri provenind din Craiova sau Koln.

In prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1.000 de angajati, care lucreaza in trei schimburi pentru a raspunde cererii pietei.

De la preluarea fabricii, in martie 2008, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro in productia de autovehicule si de motoare din cadrul uzinei sale moderne si avansate de la Craiova. Din aceasta suma, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar in modernizarea Fabricii de Motoare.

Ford Romania are pana in acest moment peste 4.600 de angajati care lucreaza in sectiile de productie masini si motoare. Totodata, compania a anuntat ca va angaja in acest an inca 1.700 de persoane, pentru a sprijini introducerea in productie la uzina din Craiova a unui al doilea model de vehicul.

Ford Motor Company este o companie globala cu sediul la Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, promoveaza si asigura service pentru o gama completa de autovehicule, camioane, SUV-uri si autovehicule electrice Ford, precum si autovehicule de lux Lincoln. De asemenea, ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company si urmareste planul de a deveni lider in domeniile electrificare, autovehicule autonome si solutii de mobilitate.

Ford are aproximativ 202.000 de angajati in toata lumea.

Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford pe 50 de piete individuale si are aproximativ 54.000 de angajati la facilitatile proprii si aproximativ 69.000 de angajati cand sunt luate in considerate asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. In plus fata de Ford Motor Credit Company, operatiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relatii cu Clientii si 24 de facilitati de productie.

Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company – iar productia europeana a inceput in anul 1911.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *