Ford va concedia 10% din forta sa de munca la nivel global

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ford Motor va concedia 7.000 de angajati, sau 10% din forta sa de munca la nivel global, pana la sfarsitul lunii august, a anuntat Automotive News, citand un mail trimis angajatilor de seful companiei, Jim Hackett, transmite MarketWatch, informeaza AGERPRES.

Decizia va ajuta compania sa economiseasca anual 600 de milioane de dolari.

Notificarile vor fi trimise incepand de marti angajatilor din America de Nord. Majoritatea concedierilor se va finaliza pana in 24 mai in SUA si pana la sfarsitul lunii august in Europa, China si America de Sud.

Reducerile vor fi realizate, atat printr-o schema de plecari voluntare, cat si prin concedieri, si nu se vor mai face angajari pentru locurile de munca vacante. In SUA, vor fi eliminate aproximativ 2.300 de locuri de munca, a anuntat un purtator de cuvant.

Restructurarea va continua in Europa, China, America de Sud si pe alte piete internationale, procesul urmand sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii august.

Cu aceste reduceri, Hackett a afirmat ca vor fi concediati aproximativ 20% dintre directorii de nivel superior, o decizie menita sa reduca birocratia si sa accelereze luarea deciziilor.

Este al doilea mare producator auto american care anunta concedieri, dupa ce GM a eliminat 14.000 de locuri de munca. In predeschiderea sedintei Bursei de la New York, actiunile Ford au urcat cu 0,8%, dupa ce in ultimele 12 luni au scazut cu 9,2%.

In octombrie, Ford a confirmat planurile privind reorganizarea fortei sale de munca la nivel global, imbunatatirea operatiunilor sale de afaceri si crearea unei companii mult mai eficiente, care va avea mai putini angajati, in special la birouri. Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu anuntat de directorul general al Ford, Jim Hackett, ce vizeaza reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei. Analistii de la Morgan Stanley au speculat ca Ford ar putea renunta pe plan global la 20.000 de angajati

Ford pierde bani in Europa, Asia si America de Sud, singurele operatiuni profitabile fiind cele din America de Nord, datorita, in principal, succesului camionetelor F-Series.

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2