Ford va concedia aproape 20% din forta sa de munca din Europa

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ford Motor a anuntat joi ca va concedia 12.000 de angajati in Europa, aproape 20% din forta sa de munca la nivel regional, o revizuire semnificativa care reflecta dificultatile cu care se confrunta producatorii auto pe continent, transmite Bloomberg, transmite AGERPRES.

Restructurarea va implica reducerea de la 24 la 18 a facilitatilor de productie din Europa, pana la finalul lui 2020. Cele mai afectate vor fi subsidiarele Ford din Germania, Marea Britanie si Rusia, totalul locurilor de munca desfiintate urmand sa ajunga la 12.000, inclusiv angajati de la societatile mixte.

In mai, Automotive News a anuntat, citand un mail trimis angajatilor de seful companiei, Jim Hackett, ca Ford va concedia 7.000 de angajati, sau 10% din forta sa de munca la nivel global, pana la sfarsitul lunii august.

Decizia va ajuta compania sa economiseasca anual 600 de milioane de dolari.

Reducerile vor fi realizate atat printr-o schema de plecari voluntare cat si prin concedieri si nu se vor mai face angajari pentru locurile de munca vacante.

Restructurarea va continua in Europa, China, America de Sud si pe alte piete internationale, procesul urmand sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii august.

Cu aceste reduceri, Hackett a afirmat ca vor fi concediati aproximativ 20% dintre directorii de nivel superior, o decizie menita sa reduca birocratia si sa accelereze luarea deciziilor.

In octombrie, Ford a confirmat planurile privind reorganizarea fortei sale de munca la nivel global, imbunatatirea operatiunilor sale de afaceri si crearea unei companii mult mai eficiente, care va avea mai putini angajati, in special la birouri. Concedierile fac parte dintr-un plan mai amplu anuntat de directorul general al Ford, Jim Hackett, ce vizeaza reducerea costurilor si imbunatatirea eficientei. Analistii de la Morgan Stanley au speculat ca Ford ar putea renunta pe plan global la 20.000 de angajati.

Ford pierde bani in Europa, Asia si America de Sud, singurele operatiuni profitabile fiind cele din America de Nord, datorita, in principal, succesului camionetelor F-Series.

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, este prezent si pe piata din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *